Anklage: Mor mishandlede sine døtre gennem 10 år

Siden februar har 37-årig kvinde siddet fængslet - påstået mishandling blandt andet forgået i Nordjylland

Arkivfoto
Kalundborg 29. juli 2015 13:11

KALUNDBORG: To piger er gennem størstedelen af deres liv blevet tæsket af deres mor.

Det mener anklagemyndigheden, som nu har tiltalt den 37-årige kvinde for i 10 år at have mishandlet sine børn på adresser i kommunerne Morsø, Ikast-Brande og i Kalundborg.

Volden, der ifølge politiet fandt sted fra 2004-2014, bestod af slag og spark i ansigtet og på kroppen, ligesom hun skubbede dem, så de faldt, fremgår det af anklageskriftet fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Også kvindens kæreste, en mand på 30 år, skal ifølge anklagemyndigheden have deltaget i volden - dog i en væsentligt kortere periode end moren, der siden februar har siddet varetægtsfængslet i sagen.

- Manden blev varetægtsfængslet sammen med moren, men vi har siden besluttet at løslade ham, da varetægtsfængslingen ikke må overstige hans forventede straf, siger anklager Peter Rostgaard Ahleson til Ritzau.

- Der er trods alt en forskel på, hvad de er tiltalt for. Særligt perioden af mandens vold er væsentligt kortere end kvindens, siger anklageren.

Straffesagen mod den 37-årige mor og den syv år yngre mand indledes mandag ved Retten i Holbæk og fortsætter tirsdag og fredag, hvor dommen ventes afsagt.

Begge piger, der er født i henholdsvis 2000 og 2007, skal afgive forklaring. Lillesøsterens vidneudsagn er allerede optaget på video og vil blive afspillet i retten, mens det ældste offer selv møder op.

- Det er efter min mening hovedbeviset i sagen, siger anklager Peter Rostgaard Ahleson.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...