Anklagemyndigheden rejser tiltale i bestikkelsessag

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at der er blevet rejst tiltale i en bestikkelsessag fra Aarhus.

AARHUS:Fire personer og to firmaer er blevet tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i en sag, der udspringer fra Aarhus Kommune.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver, forklarer specialanklager i Østjyllands Politi Jesper Rodkjær i pressemeddelelsen.

Ifølge DR Nyheder er en af de tiltalte forvaltningschef Claus Pedersen, som i 2017 blev politianmeldt af kommunen, da han angiveligt havde fået golfrejser og koncertbilletter af forskellige firmaer.

Århus Stiftstidende har fået aktindsigt i anklageskriftet. Her fremgår det, at Claus Pedersen er anklaget for at have modtaget bestikkelse af firmaet S.D. Kjærsgaard A/S, der var storleverandør af traktorer og andre maskiner til kommunens entreprenørafdeling, Natur- og Vejservice.

Ifølge tiltalen er han anklaget for at have ladet firmaet betale et sponsorat på 217.000 kroner til en badmintonklub. Problemet er bare ifølge anklagemyndigheden, at han var bestyrelsesmedlem i klubben.

Undervejs har i alt 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskellige forhold.

I flere af sagerne har politiet frafaldt sigtelsen, da det er blevet vurderet, at der ikke kan føres det tilstrækkelige bevis for, at der har været tale om bestikkelse.

- Det har været en omfattende og kompleks efterforskning, hvor der er blevet gennemgået et meget stort materiale.

- Sagen har i flere omgange været forelagt statsadvokaten, fordi den også rent juridisk er kompliceret. Jeg er tilfreds med, at vi nu har et anklageskrift klar, så alle parter kan få en afklaring i retten, siger anklageren i pressemeddelelsen.

Sagen er endnu ikke blevet berammet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden