Anklager: 15 måneder for Forum-trafikdrab

Chaufføren, der kørte to fodgængere ned ved Forum, bør ifølge anklageren fængsles i et år og tre måneder.

Anklager: 15 måneder for Forum-trafikdrab

Den trafikulykke, der sidste år kostede en 10-årig pige livet og kvæstede hendes mor i et fodgængerfelt ved Forum på Frederiksberg, skal ifølge anklageren straffes med et år og tre måneders fængsel.

Desuden skal den tiltalte 25-årige mand ifølge anklageren frakendes kørekortet i fem år.

- Det er en ulykkelig sag og en meget alvorlig sag. Ulykkelig, fordi en 10-årig pige er afgået ved døden, og en mor er kommet meget alvorligt til skade, uden at der er noget at bebrejde de to.

- Og det er en meget alvorlig sag, fordi der er alt at bebrejde den tiltalte, sagde anklageren i sin indledende procedure.

Den 25-årige mand er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og det er netop de særligt skærpende omstændigheder, der gør, at anklageren kræver den høje straf.

Blandt andet fordi den tiltalte ikke havde fuldt udsyn, da han kørte over fodgængerfeltet med omkring 50 km/t. Fordi der var mange mennesker i området. Og fordi tiltalte ifølge anklageren accelererede, idet han kører mod fodgængerfeltet.

Desuden pointerer anklageren, at der ikke var noget, der kunne antyde, at bilen foran skulle dreje til venstre, sådan som tiltalte ifølge sit vidneudsagn havde opfattet det.

Mandens forsvarer nægter, at der er tale om særligt skærpende omstændigheder, men erkender, at der er tale om uagtsomt manddrab.

Forsvarsadvokaten nævner, at det er et enkeltstående tilfælde, hvor tiltalte har begået en kørselsfejl. Hun mener desuden, at mange tidligere ulykker i netop det fodgængerfelt viser, at der er store problemer med området.

Selve ulykken skete i november 2011, hvor tiltalte i en varevogn overhalede indenom en bil, der holdt stille ved et fodgængerfelt. I fodgængerfeltet påkørte den 25-årige mand en mor og hendes 10-årige datter, som begge blev slynget mange meter væk.

Pigen døde af sine kvæstelser, mens moren overlevede med flere brud på rygsøjlen, en hjernerystelse og en hjerneblødning.

Der ventes at falde dom i sagen ved middagstid torsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.