Anklager: 16-årig slog mor ihjel med vennens hjælp

Den 29-årige førte kniven på foranledning af den 16-årige datter, mener anklageren i Kvisselsagen

Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

KVISSEL:Onsdag skulle anklager og forsvarer komme med deres sidste bemærkninger, inden der falder dom i sagen, hvor en 16-årig pige og hendes 29-årige ven er tiltalt for at stikke pigens mor ihjel, mens hun lå i sin seng og sov, 8. oktober 2014 i Kvissel.

I byretten blev de begge fundet skyldige i drabet. Den 16-årige fik ni års fængsel. Den 29-årige, som har udenlandsk baggrund, fik 13 år fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud for bestandigt.

I landsretten går anklageren efter at få begge kendt skyldige, mens de to forsvarer går efter frifindelse til deres egne klienter.

Én ting kunne anklager og begge de tiltaltes forsvarer dog blive enig om. Der findes kun tre mulige scenarier for, hvem der slog den 16-åriges mor ihjel.

Scenarie 1

Den 16-årige slog sin mor ihjel på egen hånd. Det scenarie tror den 29-åriges forsvar på. Hans klient har i landsretten forklaret, at han stak i en dyne to-tre gange med en kniv, fordi den 16-årige sagde, han skulle. Under dynen lå den 16-åriges mor og sov, men den 29-årige var under den opfattelse, at der ikke lå nogen under dynen, eller hvis der gjorde, var personen allerede død.

- Det er min opfattelse, at det er bevist, han har været i huset, at han har stukket i dynen to til tre gange og smidt kniven væk. Men det er ikke bevist, at han slog kvinden ihjel, eller at han havde forsæt til at dræbe. Det er heller ikke bevist, at hun var i live, da han stak i dynen, lød det fra tiltaltes forsvarer Mads Kjær Jensen.

Ifølge forsvaret var moren allerede død, da den 29-årige ankom til huset i Kvissel den aften i oktober 2014.

Scenarie 2

Den 29-årige slog moren ihjel på egen hånd. Det er den 16-åriges forsvars opfattelse. Pigens forsvarer mener, i modsætning til Mads Kjær Jensen, at den 29-årige havde et klart motiv til at dræbe moren.

- Moren var en hindring for hans ønske om at få et fast og langvarigt forhold til pigen og gifte sig med hende, når hun bliver 18. Det var hans store ønske, og det kunne ikke opfyldes, fordi moren var en hindring, sagde pigens forsvarer Aksel Groth.

- Så han har været fast besluttet på, at den hindring skulle fjernes, sagde han yderligere.

Aksel Groth mener til gengæld ikke, at pigen havde et motiv til at slå sin mor ihjel på trods af, at de havde et anstrengt forhold.

- Når anklageren går så meget op i hendes adfærd og løgne, er det, fordi der ikke findes beviser for hendes medvirken, sagde han.

Scenarie 3

De tiltalte slog moren ihjel i forening. Det er anklagemyndighedens opfattelse og samtidig den beslutning, byretten i Hjørring nåede frem til. Men udover at erklære sig enig i byrettens beslutning, gjorde anklageren det også klart, at drabet, efter hendes opfattelse, var sket på den 16-åriges foranledning. Den 16-årige dræbte sin mor med den 29-åriges hjælp, lød det.

Anklageren startede sin afsluttende bemærkninger med at bede nævningene om at tilsidesætte de tiltaltes forklaringer, som har ændret sig mange gange i løbet af sagen.

- Jeg har sjældent hørt så utroværdige og usandsynlige forklaringer, som dem de tiltalte har givet her i landsretten, sagde anklager Mia Haaning Andersen.

Anklageren tegnede herefter et billede af den 16-årige som koldblodig og løgnagtig. Samtidig bemærkede hun, at den 29-årige var så forelsket i den 16-årige, som han ønskede at gifte sig med, at han ville gøre alt for hende.

- Og det endte med, at han hjalp hende med at dræbe moren, fordi hun var træt af moren, sagde Mia Haaning Andersen.

Ifølge anklageren var det den 29-årige, der stak moren, men den 16-årige planlagde drabet og førte også den 29-åriges hånd under nogle af de 17 knivstik.

Der falder dom torsdag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.