Anklager: 34-årig forvaringsdømt handler ud fra impulser

34-årig mand, som netop er idømt forvaring for flere overgreb, er dyssocial og mangler anger, siger anklager.

Et enigt nævningeting i Københavns Byret gjorde det rette i at idømme en 34-årig mand en forvaringsdom. For hans personlighedstræk gør ham farlig for andre, mener anklager i sagen Jakob Buch-Jepsen.

- Han er farlig for samfundet. Hans tidligere grove kriminalitet og personlighedsforstyrrelse gør, at en forvaringsdom er det rigtige, siger anklageren efter domsafsigelsen torsdag eftermiddag.

Henrik Andersen er dømt for at forsøge at voldtage en 23-årig kvinde på Kalvebod Brygge sidste år, hvorefter han trak hende ned til havnen og smed hende i det kolde december-vand.

Manden blev også dømt for at voldtage og udøve vold mod en bekendt kvinde, ligesom han for 10 år siden modtog en dom for tredobbelt voldtægt mod en kvinde i København.

Anklageren lægger vægt på, at manden har en svær personlighedsforstyrrelse. I Henrik Andersens tilfælde betyder det, at han ikke altid tænker over, hvad han gør.

- Han handler ud fra sine impulser. Han kan reagere helt anderledes fra det ene øjeblik til det andet. I det ene øjeblik kan han være familiefar, og i det næste bliver han sort i øjnene og kan blive voldelig, siger Jakob Buch-Jepsen.

Den dømte mand, som er skaldet, men med fuldskæg, har tre børn, og han holdt sammen med sin nu ekskone i 12-13 år.

Ifølge anklageren er Henrik Andersen også blevet vurderet til at være dyssocial og have narcissistiske træk.

- Han findes præget af betydelig storhedsfølelse, mangler anger og skyldfølelse. Han har en udtalt mangel på empati. Han er en person, som er i risiko for at handle overilet, impulsivt og for egen vindings skyld, sagde anklageren inden dommen.

Den 34-årige har under hele forløbet nægtet sig skyldig i tiltalen og har anket dommen til landsretten.

Han forsvarer, Dorthe Fuglsang, vil ikke udtale sig om sagens udfald.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.