Aalborg

Anklager: Drab skal koste 16 års fængsel

Forsvarer mente, at der er store formildende omstændigheder i drabssagen, og det skal komme den dømte til gode

Arkivfoto: Jan Pedersen

Arkivfoto: Jan Pedersen

AALBORG:Det var et planlagt og koldblodigt drab, da en 33-årig mand skød og dræbte en 30-årig HA-rocker og sårede en 38-årig mand i Hobro 9. juni sidste år. Et drab der skal koste 16 års fængsel.

Det sagde anklager Ingrid Munch Hansen i sin procedure for straffen i retten torsdag.

Anklageren mener, at det er en skærpende omstændighed, at den 33-årige fandt skarpladte våben frem inden mødet, og at han virkede koldblodig i sin opførsel både før, under og efter drabet. Anklageren lagde vægt på, at den 33-årige efter drabet virkede meget rolig, da han gik rundt og drak en Mokai og snakkede i mobiltelefon.

Derudover fremhævede anklageren også den dømtes kriminelle fortid, der blandet andet tæller flere voldsdomme, trusler og overtrædelse af våbenloven, som skærpende omstændigheder.

Store formildende omstændigheder

Forsvarer Mette Grith Stage var derimod overrasket over, at anklageren mener, at der er skærpende omstændigheder. Hun argumenterede derimod for, at der var store formildende omstændigheder, og påstod derfor mellem otte og 10 års fængsel.

Mette Grith Stage undrede sig over, at anklageren kaldte hendes klient for en koldblodig morder. Hun fremhævede i stedet, at der ikke er tvivl om, at det hele udspringer af det traume, han fik, efter det voldelige overfald i 2011. Og at retspsykiatere har udtalt, at den 33-årige lider af stærk belastning efter overfaldet.

Ifølge forsvareren var han derfor under indflydelse af en stærk sindsbevægelse, som i straffeloven er en formildende omstændighed, da drabet skete.

Mette Grith Stage mener heller ikke, at den 33-åriges fortid er en skærpende omstændighed, da han havde lagt sit liv om.

Nævningene har nu trukket sig tilbage for at votere. Dommen falder kl. 14 torsdag.