Anklager: Flere kunne straffes i rekordstor narkosag

Otte mænd er tiltalt i sag om 650 kilo hård narko. Men organisationen er meget større, vurderer anklager.

Otte mænd får i løbet af sommeren dom i det, der måske er danmarkshistoriens største narkosag, men flere personer ville formentlig kunne straffes i sagen.

Det fortæller advokaturchef Michael Jørgensen mandag ved Retten på Frederiksberg, hvor anklagemyndigheden har indledt proceduren i sagen, som begyndte tilbage i begyndelsen af april.

I sagen er de otte mænd tiltalt for alt i alt at have deltaget i indsmugling af 650 kilo amfetamin eller kokain.

- Vi ved, der er mange led i organisationen, der ikke sidder på anklagebænken i dag. Blandt andet sælgerne i Holland og aftagerne i Danmark, siger Michael Jørgensen.

Men otte mand er, hvad der er på anklagebænken, hverken mere eller mindre, og ifølge Michael Jørgensen er der ingen tvivl om, at alle bør dømmes.

Anklagemyndigheden har på forhånd lagt op til, at retten skal gøre brug af en særlig bestemmelse i straffeloven, som muliggør, at den normale strafferamme for narkosmugling på 16 års fængsel kan sprænges.

Formentlig vil det krav komme i spil over for to af de tiltalte, som er dem, der har deltaget i videst omfang. Men først mandag eftermiddag vil Michael Jørgensen og hans medanklager, Alexander Dzougov, komme ind på deres krav til straf.

En af de tiltalte er ifølge Michael Jørgensen den af de otte, som er den største fisk i den organisation, som står bag indsmuglingen, der er foregået over flere omgange i ombyggede smuglerbiler.

- Han har sørget for at sprede så meget som muligt, så så lidt som muligt peger på ham. Han opbevarer ikke stof, og han deltager ikke i smuglerturene. Det eneste, der har ligget hos ham, er penge. De ligger jo bedst hos chefen selv, lyder det fra Michael Jørgensen.

Tirsdag er det forsvarsadvokaternes tur til at aflægge deres procedure i sagen, og i næste uge forventes det, at der falder dom.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.