Anklager: Fodboldspillere risikerer straf for matchfixing

Danmarkshistoriens første sag om matchfixing er ikke forbi. Dom er anket, og anklager varsler nye tiltaler.

Anklager og advokaturchef i Københavns Politi, Per Justesen Foto: POLFOTO/Jens Dresling

Anklager og advokaturchef i Københavns Politi, Per Justesen Foto: POLFOTO/Jens Dresling

En dom for matchfixing mod en 28-årig mand kan meget vel få betydning for fire tidligere fodboldspillere fra Hvidovre IF.

Det fastslår anklager og advokaturchef i Københavns Politi, Per Justesen, efter at Københavns Byret tirsdag har straffet den hovedtiltalte i danmarkshistoriens første sag om matchfixing med et års betinget fængsel.

Retten finder det bevist, at 28-årige MT i samarbejde med fire daværende fodboldspillere fra Hvidovre IF og en femte mand arrangerede resultatet af to kampe tilbage i 2010, og med tirsdagens dom er der nu grundlag for, at også de kan retsforfølges, mener Justesen.

- Nu er der kommet et fornyet grundlag i sagen. MT er blevet dømt for i foreningen med de her fire fodboldspillere og en femte mand at have gjort det her, siger Per Justesen.

Sagen drejer sig dels om 1. divisionskampen mellem FC Hjørring og Hvidovre 24. oktober 2010.

Her aftalte de fire Hvidovre-spillere, MT og en femte mand ifølge politiet, at der skulle scores minimum fire mål mod Hvidovre. Hvidovre tabte kampen 2-4, hvilket angiveligt sikrede de involverede en udbetaling på omkring 300.000 kroner.

Et lignende setup forelå 14. november 2010, da Hvidovre mødte Vejle. Her endte det ifølge politiet med en udbetaling på omkring 600.000 kroner til de fem sigtede og den nu dømte MT.

- Det næste spørgsmål er at finde ud af, hvad beviserne mod dem er. Men retten har altså fundet det bevist, at de var med på den, siger Per Justesen.

MT har tidligere erkendt sin skyld, men har siden trukket tilståelsen tilbage. Nu nægter han sig skyldig og har derfor anket dommen til landsretten.

- Jeg mener, at beviserne er blevet bedømt forkert, siger MT's forsvarsadvokat, Henrik Juel Halberg.

I byretten har MT forklaret sin tilståelse med, at han frygtede for sin sikkerhed i en afpresningssag, og at politiet betingede sin beskyttelse med, at han fortalte om sin viden om matchfixing, påpeger Henrik Juel Halberg.

- Han var aldrig nogensinde blevet dømt, hvis han ikke havde følt sig presset til at levere det, som politiet krævede, til gengæld for beskyttelsen, mener advokaten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.