Anklager: Kollega så sygeplejerskes drabsforsøg

For første gang har offentligheden adgang til et retsmøde i sag mod 30-årig drabsmistænkt sygeplejerske.

En drabsmistænkt sygeplejerske blev anmeldt til politiet af en læge, som er kæreste med en sygeplejerske, der var på vagt med den drabsmistænkte. Det er kommet frem tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster.

Det er det første retsmøde i sagen, som offentligheden har fuld adgang til.

Anklager Jeanette W. Andersen fortæller, at den sygeplejerske, hvis læge-kæreste har anmeldt-sagen, så den 30-årige mistænkte stå foroverbøjet over en patient og fifle med den kanyle, som var indlagt i patienten.

Sygeplejersken har forklaret til politiet, at den 30-årige efterfølgende forsøgte at skjule to 20-milliliter-sprøjter under barmen.

Kvinden, som fik præparaterne ind i blodbanen, var nær ved at dø. Men hun blev genoplivet.

Den mistænkte sygeplejerske er ud over drabsforsøget sigtet for at have taget livet af fire patienter på sygehuset i Nykøbing Falster, hvor hun arbejdede som sygeplejerske.

De påståede drab og drabsforsøget blev begået ved, at kvinden har givet patienterne morfin og stesolid intravenøst.

2. marts oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at en kvinde var blevet anholdt i forbindelse med en række dødsfald på sygehuset.

Anklagemyndigheden forsøgte i første omgang at mørkelægge sagen og fik Retten i Nykøbing Falster til at lade sagen køre for dobbeltlukkede døre. Det betød, at ikke en gang sigtelsen mod kvinden blev kendt.

Ved retsmødet 2. marts bestemte retten, at kvinden skulle varetægtsfængsles, hvilket hun kærede til Østre Landsret.

Små to uger senere stadfæstede Østre Landsret kendelsen om fængsling, og ved samme lejlighed bestemte landsretten på baggrund af protester fra Ritzau, at sigtelsen mod kvinden skulle være offentlig.

Retten har indtil videre vurderet, at der kun er begrundet mistanke om, at kvinden har begået to af de tre drab samt drabsforsøget, men i sidste uge oplyste anklager Jeanette W. Andersen, at man har rejst sigtelse for endnu et drab.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.