Anklager kræver tidsubestemt straf til voldtægtsmand

Drabsforsøg, vold, voldtægt og forsøg derpå skal koste en 34-årig mand forvaring, mener anklager.

En tidsubestemt straf er det eneste rigtige at idømme en 34-årig mand, som Københavns Byret netop har kendt skyldig i at have forsøgt at voldtage og dræbe en 23-årig kvinde i december sidste år ved at kaste hende i Københavns Havns iskolde vand.

Sådan lyder det fra anklager i sagen Jakob Buch-Jepsen, inden dommere og nævninge trækker sig tilbage for at afgøre, hvilken straf der er passende.

- Anklagemyndighedens strafpåstand er tidsubestemt forvaring. Han ligger efter min opfattelse helt klart inde i kerneområdet for forvaring. Han er svært personligt forstyrret og afvigende, siger anklageren.

- Der er to forurettede, som sidder tilbage med dybe ar, og som måske aldrig kommer over det, som er sket, tilføjer han.

Ud over forbrydelsen i december sidste år, som anses for at være den mest alvorlige, er manden også kendt skyldig i at voldtage og udøve vold mod en kvinde, som han havde et forhold til.

Episoderne fandt sted på henholdsvis Rhodos og i en lejlighed i Kastrup sidste år.

- Hvis han skulle have en normal fængselsstraf, er vi oppe på ikke under 10 års fængsel samlet set. Men han skal jo ikke have en almindelig fængselsstraf. Han er ikke normal. Han er farlig for samfundet og sine medmennesker, siger Jakob Buch-Jepsen.

Han hænger sine påstande op på en mentalundersøgelse af den tiltalte.

Her fremgår det ifølge anklageren, at Retslægerådet vurderer, at han er til "nærliggende fare" for andres liv, legeme eller frihed, hvorfor Retslægerådet mener, at forvaring er påkrævet for at forebygge denne fare.

Mandens forsvarer, Dorthe Fuglsang, beder inden domsafsigelsen retten om at tænke nøje over, at den tiltalte med en forvaringsdom ikke aner, hvornår han slippes fri igen.

Han er for 10 år siden idømt seks års fængsel for en tredobbelt voldtægt af en ung kvinde i København. Men netop det, at det er så længe siden, gør, at sagen ikke skal have betydning for dommen, mener forsvareren.

Hun sammenligner sagen med grove incestsager og mener i det lys ikke, at den aktuelle sag er så grov, at den skal munde ud i andet end en almindelig, tidsbegrænset fængselsstraf.

Dommen ventes at falde klokken 14 torsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.