Anklage: Betjente blev bestukket af kendt rigmand

To politifolk er under anklage for at modtage bestikkelse. Det bør ifølge anklager udløse ubetinget fængsel

Ritzau
Arkivfoto: Torben Hansen
Danmark 1. september 2017 10:31 - Opdateret 1. september 2017 11:19

DANMARK: Anklager Line Scharf kræver mindst 60 dages ubetinget fængsel til to politifolk, der er anklaget for at modtage bestikkelse fra rigmanden Karsten Ree.

- I skærpende retning taler beløbets størrelse, og at de tiltalte er ansat i politiet, siger Line Scharf fredag ved Retten i Helsingør.

De to kriminalbetjente er anklaget for at have fået gratis ophold på en safaricamp i Kenya og et luksushotel i Zanzibar til mere end 26.000 kroner.

Opholdet fik de af rigmanden Karsten Ree. Ham havde de mødt under en efterforskning af en sag, hvor Ree var sigtet for menneskehandel.

Anklagemyndigheden valgte at opgive sagen mod Karsten Ree og rense ham fuldstændigt.

Efterfølgende blev betjentene private venner med Karsten Ree, og det var i den sammenhæng, at de blev tilbudt turen. Men det spiller ifølge anklager Line Scharf ingen rolle.

- Befolkningen skal kunne have tillid til en offentlig myndighed. Ikke mindst til politiet, siger hun.

Det afgørende i sager om bestikkelse af offentligt ansatte er, at der ikke kan rejses tvivl om, hvorvidt offentligt ansat lader sig påvirke af for eksempel gaver.

Om de rent faktisk lader sig påvirke er underordnet. Det er risikoen for en mistanke og dermed mistillid blandt borgerne, man vil undgå.

Line Scharf understreger da også, at de ikke efter anklagemyndighedens opfattelse har handlet pligtstridigt.

- Det er ikke sådan, at Karsten Ree også har opnået en fordel. Så var han også blevet tiltalt. Men det har ingen betydning i den her sammenhæng, siger Line Scharf.

De to politifolk nægter sig skyldige.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...