Anklager mod Neurosearch: Intet galt i at være optimist

Neurosearch og direktøren handlede mod bedrevidende, da markedet fik vildledende analyse, mener anklager.

Neurosearch fremhævede positive resultater i en analyse af et lægemiddel mod Huntingtons sygdom, mens de primære og negative resultater bevidst blev holdt skjult for investorerne.

Det mener anklager Benjamin Foverskov fra Bagmandspolitiet i Københavns Byret mandag, hvor Neurosearch og den daværende direktør Flemming Pedersen er tiltalt for grov kursmanipulation.

- Der er ikke noget galt i at være optimist, hvis man ellers åbent og klart redegør for studiets resultater over for investorerne, sagde Benjamin Foverskov under sin fremlæggelse af sagen.

Den positive nyhed om lægemidlet Huntexils fik Neurosearchs kurs til at tordne i vejret. I løbet af bare tre dage i begyndelsen af februar 2010 steg den fra 85 til 224.

Neurosearchs markedsværdi blev forøget fra lidt over to milliarder kroner til mere end det dobbelte, nemlig 5,4 milliarder, fremgår det af anklageskriftet.

Først efter et par måneder fik Neurosearch sendt en korrigeret meddelelse ud, hvor de negative resultater af Huntexils virkning blev offentliggjort. Senere kom kursen ned på samme niveau som før den første nyhed fra selskabet.

- Hvis man i den første meddelelse havde sagt, som man gør i meddelelse to, så havde der ikke været nogen ko på isen, sagde anklageren.

- Den anden meddelelse fremstår dog som yderligere analyse af data, men den viden var allerede kendt ved den første meddelelse, lød det fra Benjamin Foverskov.

Såvel selskabet som den tidligere direktør Flemming Pedersen er tiltalt for den påståede lovovertrædelse.

Desuden er direktøren anklaget for selv uretmæssigt at have tjent næsten 215.000 kroner på aktiehandel.

Mens Flemming Pedersen risikerer at skulle i fængsel, står Neurosearch til en bøde på mindst 10 millioner kroner, har Bagmandspolitiets chef tidligere udtalt til Ritzau. Begge tiltalte i sagen nægter sig skyldige.

Under sagen skal der føres en række vidner i byretten, og flere af dem er indkaldt efter ønske fra forsvarerne. Så længe straffesagen verserer, kan selskabet hverken sælges eller fusionere med et andet. Dommen ventes i juli.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst