Anklager: Streng straf til efterskole i Præstø-sag

En bøde på 250.000 kroner til Lundby Efterskole er en streng straf, mener en tilfreds anklager i Præstø-sagen.

Anklager: Streng straf til efterskole i Præstø-sag

Anklager Michael Boolsen er tilfreds med fredagens dom i Præstø-sagen, hvor Lundby Efterskole og dens forstander, Truels Achton Truelsen, blev dømt for kæntringsulykken på Præstø Fjord 11. februar 2011.

- Jeg kan jo konstatere, at retten stort set har fulgt samtlige af mine bemærkninger fra proceduren i deres begrundelse. Så jeg må selvfølgelig betegne det som et tilfredsstillende resultat, siger Michael Boolsen til Ritzau.

Retten i Nykøbing Falster har fredag formiddag idømt institutionen Lundby Efterskole en bøde på 250.000 kroner.

Anklager Michael Boolsen understreger, at en bøde på den størrelse er en streng straf for en efterskole, der ikke må have økonomisk vinding for øje.

Forstander Truels Achton Truelsen er også idømt betinget fængsel i 60 dage for uagtsom legemsbeskadigelse samt overtrædelse af lov om sikkerhed til søs.

Samtidig frakendes han retten til at forestå aktiviteter til søs med elever i tre år.

Retten frifandt derfor forstanderen og skolen for uagtsomt manddrab på den lærer, som havde besluttet at tage ud på dragebådsturen.

Det var da de to lærere og 13 elever fra Lundby Efterskole forsøgte at vende efterskolens dragebåd, at den kæntrede, og besætningen faldt over bord og ned i det blot to grader varme vand.

Flere elever fik hjertestop i det kolde vand, mens andre kæmpede sig op på isflager, inden de blev reddet af helikoptere og redningsbåde.

Den omfattende redningsaktion blev sat i gang, efter at elev Line Blichfeldt Jensen på ubegribelig vis fik kæmpet sig i land som den første og slog alarm ved en autoforhandler godt to kilometer fra det sted, hvor hun svømmede i land.

I alt 10 af de 13 elever har vidnet i sagen. De resterende tre er fortsat så medtaget, at de ikke har kunnet af give forklaring.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.