Kriminalitet

Anklager vil have frikirkepræst udvist til USA

Retten i Viborg skal afgøre, om 30-årig mand skal dømmes for seksuelle overgreb mod unge, han var betroet.

Retten i Viborg skal tage stilling til, om frikirkepræst på groveste vis udnyttede unge og børn seksuelt. Foto: Free/Jan Bjerre Lauridsen / Ritzau/arkiv

Retten i Viborg skal tage stilling til, om frikirkepræst på groveste vis udnyttede unge og børn seksuelt. Foto: Free/Jan Bjerre Lauridsen / Ritzau/arkiv

En tidligere frikirkepræst bør udvises til USA, hvor han er statsborger, og samtidig idømmes fængsel op i nærheden af fire år.


Sådan lyder kravet fra anklager Mette Møller tirsdag i Retten i Viborg, skriver dr.dk og mja.dk.

Ifølge tiltalen skal den 30-årige mand have forgrebet sig på otte unge fra en menighed i Silkeborg.

Tidligere under sagen har han erkendt at have haft et seksuelt forhold til en af de unge. Men det var frivilligt og ligeværdigt, har han hævdet.

Denne unge har oplyst, at de to havde seksuelt samkvem mellem 50 og 100 gange, har anklageren under et tidligere retsmøde sagt.

- Der er sket systematisk misbrug. Nogle af de unge er udsat for mange overgreb over en lang periode. Han satte dem op mod deres familier, siger anklageren i sin tale til retten tirsdag.

Yderligere kræver hun, at han forbydes at beskæftige sig med børn og unge, ligesom unge under 18 år ikke må opholde sig under samme tag som ham, beretter de to medier.

Den 30-årige opgav i april sidste år sit danske statsborgerskab. Måneden før var han rejst fra Florida, hvor han har boet de seneste år, til Danmark, hvor politiet stod klar med straffesagen.

Ifølge Midtjyllands Avis siger anklageren i øvrigt også, at forholdene i frikirken "er det tætteste, man kommer en sekt i værste fortolkning".

Forsvareren kræver sin klient frifundet. Dommen ventes i den kommende uge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst