Anklaget for talrige krænkelser: Jeg ville kun kysse

En 34-årig mand, som er tiltalt for at have krænket 22 kvinder i København, nægter at have forsøgt voldtægt.

16. november 2016 15:05 - Opdateret 16. november 2016 15:06

En 34-årig albansk mand, som er tiltalt for at have blufærdighedskrænket 22 piger og forsøgt at voldtage tre af dem i København, erkender at have trukket piger ind til sig for at kysse og kramme dem.

Men det har aldrig handlet om sex, fortæller han i Københavns Byret onsdag, hvor retssagen mod ham er begyndt. Han kræver frifindelse.

- Jeg ville ikke have samleje med nogen af de her piger. Jeg ville kun have kys og kram af dem, intet andet. Hvis jeg ville have sex, kunne jeg måske have gjort det. Men det havde jeg ikke lyst til, lyder det fra den tiltalte mand.

Anklager Sidsel Klixbüll spørger i retten ind til et bestemt forhold, hvor manden er tiltalt for at have forsøgt at voldtage en kvinde i hendes egen lejlighed, efter at han havde fulgt efter hende ind i hendes opgang på Nørrebro.

Han erkender, at han skubbede hende ind i lejligheden, hvorefter hun faldt ned på gulvet. Herefter kyssede han hende på maven og på brysterne. Men han nægter at have taget tøjet af hende, hvilket han også er anklaget for.

- Hendes skjorte stod allerede meget åben. I skal tro mig, jeg ville ikke have samleje med hende, siger den 34-årige mand igennem sin tolk.

Anklageren spørger, hvorfor han løsnede sit bælte, hvorpå han svarer, at han gjorde det, fordi han er sindssyg. Desuden var han beruset og påvirket af hash.

Manden er tiltalt for at have kysset og slikket talrige tilfældige kvinder i ansigtet efter at have fulgt efter dem på sin cykel sent om aftenen eller om natten på Nørrebro og Østerbro i København sidste år.

Derudover er han tiltalt for at have stukket af fra et psykiatrisk center, hvor han sad varetægtsfængslet efter at være blevet anholdt og sigtet for krænkelserne i december sidste år.

Sagen behandles som en nævningesag, hvilket betyder, at anklagemyndigheden vil have den tiltalte idømt mindst fire års fængsel eller forvaring eller anden anbringelse.

- Vi vil have ham idømt en almindelig fængselsstraf, for mentalundersøgelsen viser, at han ikke er psykisk syg, lyder det fra anklager Sidsel Klixbüll.

Dommen ventes at falde i det nye år.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...