Anmeldelse: Her er årets topmobil

Der er tæt løb i toppen, men en af fem formidable mobiltelefoner er bedst

online@nordjyske.dk

NORDJYSKE:NORDJYSKE har testet fem topmobiler.

Her følger vurderingen af mobiltelefonerne.

Samsung Galaxy S6

I årevis blev Samsung kritiseret for at lave dyre telefoner i billig plast. Med S6 har vi omsider fået en gedigen metalramme, og teknikken er stadig i top. Det gælder både den rekordskarpe skærm, den suveræne ydelse, det fabelagtige kamera og mængden af fikse finesser.

Samtidig har Samsung skåret ned på det overflødige lir, som tidligere plagede selskabets telefoner. Efter nogle måneder på markedet er prisen ikke engang så afskrækkende længere - med mindre du insisterer på den kostbare Edge-variant med buet glas på fronten (billedet). Den er let at forelske sig i, men grundlæggende er det samme telefon, så du får mest for pengene med den almindelige S6.

Holdt op mod konkurrenterne er den nummer et på de fleste punkter - og blandt de allerbedste på resten. Så vi tøver ikke med at smide seks stjerner efter Samsungs suveræne sekser.

Bedømmelse: 6 stjerner ud af 6Fakta:

Mål: 143 x 71 x 7 mm, 138 g

Skærm: 5,1” OLED (577 PPI)

Kamera: 16 MP, 4K video

Lager: 32, 64 eller 128 GB

Pris: fra 3986 kr.

LG G4

På rekordtid er LG rykket op i mobilernes superliga - akkurat som vi har set det inden for fladskærme. Man kan roligt sige, at de har ”lavet en Samsung”, og sidstnævnte bør nok se sig nervøst over skulderen. Som forgængeren har G4 samlet alle knapper på bagsiden, hvilket man enten elsker eller hader, så prøv før du køber.

G4 er klart den største telefon i dette selskab, men den afrundede form ligger godt i hånden. Den oplevede kvalitet er ikke helt på højde med konkurrenternes alu-skulpturer. Til gengæld fås G4 med bagstykke i læder - en unik mulighed, der næsten opvejer den manglende vandtæthed.

Telefonen er spækket med avanceret teknik - fra den detaljerede storskærm til den rigelige processorkraft og kameraet, der imponerer med lynhurtig fokus og et hav af kreative muligheder. Her får du virkelig noget for pengene.

Bedømmelse: 5 stjerner ud af 6Fakta:

Mål: 149 x 76 x 6 mm, 155 g

Skærm: 5,5” LCD (538 PPI)

Kamera: 16 MP, 4K video

Lager: 32 GB + MicroSD

Pris: fra 3818 kr. (m. læder)

Sony Xperia Z3+

I næsten et år har Z3 været redaktionens favorit-mobil, og den nye plus-model bringer et par fine forbedringer. Mest mærkbart i det daglige er nok, at strømstikket ikke længere er skjult bag en flap på siden. I stedet får vi et normalt usb-stik i bunden. Men telefonen er stadig vandtæt - en stor gevinst, som ingen af de andre top-mobiler kan matche. Batteriets levetid er også helt i top. Design er en smagssag, men mange er glade for Sonys kantede formsprog med glas til gården og gaden. Sonys fortolkning af Android hører også blandt de mere smagfulde. Selv om kameraet er glimrende, kan det ikke matche de allerbedste konkurrenter. Samtidig er dette testens nyeste telefon, og det ses desværre på prisen. Den gamle Z3 ligner et bedre køb til en tusse mindre. Overvej også Z3 Compact, der er usædvanligt lille efter dagens standard - men for en gangs skyld uden at gå på kompromis med teknikken.

Bedømmelse: 4 stjerner ud af 6Fakta:

Mål: 146 x 72 x 7 mm, 144 g

Skærm: 5,2” LCD (424 PPI)

Kamera: 21 MP + 4K video

Lager: 32 GB + MicroSD

Pris: fra 4519 kr.

Apple iPhone 6

Mange vælger iPhone uden at overveje alternativerne. De får en stærk telefon i gennemført design - men også en gammeldags brugerflade med døde ikoner på rad og række. Her mangler en masse finesser, som længe har været standard på Android. Men det, iPhone kan, kan den til perfektion.

Et godt eksempel er fingeraftrykslæseren og stemmestyringen, som er overraskende brugbare i det daglige. Skærmen er flottere, end specifikationerne antyder, og det fine kamera brillerer med video i slowmotion. Dog findes der endnu bedre kameramobiler - og bedre mobiler i det hele taget. Men vægter du enkelhed og genkendelighed, er iPhone et trygt valg. Især hvis du allerede er indrulleret i Apples pædagogiske - men lukkede og ufleksible - økosystem.

Prisen er dog svær at forsvare, især på denne tid af året, hvor afløseren er på trapperne. Den store Plus-variant er endnu dyrere - og virker overdrevet stor og klodset i forhold til skærmstørrelsen.

Bedømmelse: 4 stjerner ud af 6Fakta:

Mål: 138 x 67 x 7 mm, 129 g

Skærm: 4,7” LCD (326 PPI)

Kamera: 8 MP - 1080p video

Lager: 16, 64 eller 128 GB

Pris: fra 5079 kr.

HTC One M9

HTC One er måske alle tiders mest prisbelønnede telefon. Så at den her må nøjes med tre stjerner, siger noget om, hvor højt niveauet er blevet - og især: hvor hurtigt. Som sine forgængere er M9 skruet flot sammen i kølig aluminium, men det tofarvede design virker mindre helstøbt, og de skarpere kanter ligger knap så behageligt i hånden.

Vægten er voldsom, og vi havde svært ved at vænne os til de mange knapper på højre kant. Kameraet matcher ikke de bedste konkurrenter, og det samme gælder den rå maskinkraft.

Til gengæld spiller de frontvendte stereo-højttalere stadig højere og bedre end nogen anden mobiltelefon. Hvis du hermed sparer udgiften til en ekstern højttaler, kan det måske retfærdiggøre den høje pris.

Det ændrer ikke ved, at HTC One på et par år er rutsjet fra en førsteplads til en femteplads på vores mobil-hitliste. Men stadig: en flot femteplads.

Bedømmelse: 3 stjerner ud af 6Fakta:

Mål: 145 x 70 x 10 mm, 157 g

Skærm: 5” LCD (441 PPI)

Kamera: 20 MP - 4K video

Lager: 32 GB + MicroSD

Pris: fra 4181 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst