Aalborg

Anmeldelse: Lord Siva druknede

På trods af gode intentioner formåede Nibe Festivals åbningsact ikke at indfange sit publikum

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lord Siva har udgivet to anmelderroste EP’er og åbnede onsdag eftermiddag Nibe Festival på blå scene. Foto: Laura Thomsen

KONCERT:”Lord Siva”

NIBE:Konferencier Jonny Hefty udtrykte det ellers klart fra starten.

- Den store blå scene er kun til de store navne. Der er ikke plads til lokale kunstnere som mig.

Alligevel var der blevet plads til et lokalt navn, da Nibe Festivals musikprogram i eftermiddags startede med en koncert med aalborgensiske Lord Siva på blå scene.

Hvis det fremmødte publikum havde set frem til at pleje gårsdagens tømmermænd med rapperens mørke RnB, så blev de skuffede. Lord Siva ville have fest. Energiudvekslingen var derfor stor fra scenen, hvor han konstant bevægede sig rundt, mens ordene eksploderede ud af hans mund. Solbrillerne matchede sortsynet i de melankolske tekster, som blev fulgt op af bank på brystkassen og lidende ansigtsudtryk.

Ingen tvivl om, at Lord Siva er en stor følelsesformidler. Depression, vrede og afmagt gennemsyrer hans tekster, og han leverer det hele, så man tror på det. Alligevel blev energien aldrig for alvor gengældt fra publikums side.

Manglede dynamik

For selvom koncerten kun varede 45 minutter, var det ualmindeligt svært at holde koncentrationen. Der manglede dynamik og afveksling i det monotone lydbillede. Når baggrundsmusikken kun består af tung bas, keys og et hav af forproducerede vokaler og beats, er det kun sangeren på scenen, der kan gøre op med det til tider kedsommelige udtryk. Den opgave formåede Lord Siva ikke at leve op til, og det resulterede i et storsnakkende og ufokuseret publikum, der til tider stjal al opmærksomheden fra scenen.

Han havde da også bragt sig selv i en underlig konflikt ved febrilsk at forsøge at puste sine ørehængende popsange op til fest. Det er slet ikke her, han er stærkest. Lord Siva er sørgmodig musik til tømmermændene eller den ensomme gåtur hjem fra byen. Det er netop det, der gør, at han gør sig gældende i en musikgenre præget af ”do it yourself-ånden”, hvor der konstant dukker nye navne op fra den musikalske undergrund.

Man kan derfor kun undre sig over, at han ikke greb chancen for at vise sine stærkeste sider og i stedet følte sig forpligtet til at levere en fest. Et ærgerligt valg, for Lord Siva har ellers et stærkt og særpræget udtryk, og vokalen sad lige i skabet.

”Lord Siva”

Nibe Festival, blå scene, onsdag eftermiddag

3/6 stjerner

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.