Aalborg

Anmeldelse: Voldtaget i kælder under karneval

Politiet har travlt med efterforskningen af fem voldtægtsanmeldelser under karnevallet i Aalborg

Arkivfoto: Martin Damgård

Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Nordjyllands Politi har travlt med efterforskningen af tre påståede voldtægter og to voldtægtsforsøg, som blev anmeldt i forbindelse med karnevallet i Aalborg.

To af anmeldelserne er såkaldte overfalds-voldtægter, hvor offer og gerningsmand aldrig har set hinanden før, mens de øvrige tre voldtægtsanmeldelser er såkaldte kontakt-voldtægter, hvor offer og gerningsmand kender hinanden eller har haft kontakt inden den påståede forbrydelse.

I tre af sagerne er politiet på bar bund, mens to mulige gerningsmænd er sigtet i de to andre sager.

Kvinde låst inde i kælder

Den første voldtægt skulle angiveligt være fundet sted på Vesterbro omkring klokken 15.20 midt under karnevallet, hvor en 34-årig kvinde har fortalt, at hun blev spærret inde i et kælderrum af en fremmed mand. Men mere husker hun ikke.

- Hun har fortalt, at hun møder en ukendt mand, som hun går med. På et tidspunkt er de i en kælder i en etageejendom, hvor hun siger, at hun bliver skubbet ind i et kælderrum, hvorfra hun ikke kan komme ud. Hun råber om hjælp, og tre piger kommer og lukker hende ud, fortæller politikommissær Lars Nørskov Jørgensen.

Kvinden anmeldte efterfølgende at hun havde været udsat for fuldbyrdet voldtægt, men kan ikke huske ret meget. Heller ikke om gerningsmanden, som hun beskriver som mørklødet med mørke øje og mørkt hår, fortæller politikommissæren.

Efterlyser vidner

Derfor vil politiet gerne høre fra de tre piger, der lukkede den 34-årige ud fra kælderrummet samt eventuelle vidner der har set kvinden sammen med manden. Kvinden var iført en stramtsiddende sort heldragt med bælte.

Den 34-årige er blevet personundersøgt, og politiet afventer resultaterne af de tekniske undersøgelser.

Den anden overfalds-voldtægt fandt angiveligt sted kort før klokken 02 på Mølle Plads. En 21-årig kvinde har anmeldt, at hun blev voldtaget af en ukendt mand. Også her har politiet meget lidt at efterforske ud fra.

Kvinden har beskrevet manden som dansk udseende over 180 cm. Her afventer politiet også resultaterne af personundersøgelsen.

Men selvom politiet har meget lidt at arbejde med i de to sager, så bliver sagerne prioriteret højt, forsikrer Lars Nørskov Jørgensen.

- Vi tager anmeldelserne meget alvorlig, og vi sætter alt ind i efterforskningen, siger han.

Meldte sig selv

Der er til gengæld mere at arbejde med for politiet i det tre øvrige voldtægtsanmeldelser - de såkaldte kontakt-voldtægter, hvor offer og påstået gerningsmand kendte hinanden på forhånd.

I en af sagerne, hvor en 23-årig kvinde har anmeldt at hun blev voldtaget omkring klokken 22 på J. F. Kennedys Plads, har den påståede gerningsmand meldt sig selv.

En 20-årig kom selv ind på politistationen dagen efter karnevallet, men nægter sig skyldig i voldtægt. Manden blev efterfølgende sigtet for voldtægt og løsladt, mens efterforskningen står på, oplyser politikommissær Henrik Staal.

Torsdag blev en 21-årig mand anholdt og sigtet for et voldtægts-forsøg, der skulle være sket på Godsbanegade omkring klokken 22.30. I dette tilfælde er det en 16-årig pige, der har anmeldt voldtægtsforsøget. Endeligt leder politiet stadig efter en gerningsmand til et påstået voldtægtsforsøg på Sankt Jørgens Gade, hvor en 24-årig kvinde har fortalt, at hun blev forsøgt voldtaget klokken 15.30.