Danmark

Anmeldere på knæ for Bruce Springsteen

The Boss høster topkarakterer over hele linjen for sin festivalkoncert. Kun Thomas Treo er utilfreds.

Anmeldere på knæ for Bruce Springsteen

- Jaj ilsker jer!

Med disse gebrokne gloser sluttede Bruce Springsteen kort før midnat lørdag sin koncert på Roskilde Festivals Orange Scene. Og de danske anmeldere gengælder kærligheden.

Stjernedrysset over den amerikanske rocklegende er massivt, og både Politiken, BT, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Soundvenue bruger karakterskalaen fuldt ud.

- Ræk Springsteen en lillefinger, og han ender med at gribe alle opstrakte arme, opsummerer Jyllands-Postens Anders Houmøller Thomsen, som især er imponeret over amerikanerens tag i den yngre del af publikum.

BT’s anmelder Jan Eriksen fortæller, at han under koncerten havde gjort følgende notat på sin blok:

- 'Må skrive sig ind i Roskilde-mytologien som den største koncert nogensinde'. Eller i hvert fald på niveau med Bob Marley, som de, der oplevede ham, stadig omtaler som det største.

Berlingske og musikmagasinet Gaffa vælger dog begge at tilbageholde den sidste stjerne. Førstnævntes Jeppe Krogsgaard Christensen fremhæver, at første del af koncerten for ham var en unødigt langtrukken affære. Men herefter overgiver han sig også.

- Kynikere, som tidligere har set Springsteen, vil vide, at han har gjort det hele før. At han har trukket en pige op på scenen. At han har lagt sig ned i "udmattelse". At han har ladet de forreste publikumsrækker røre ved ham, påpeger han, inden han selv indvender:

- Men han gør det med indlevelse og overbevisning, og han gør det, så den lille streg af et menneske deroppe på scenen går i ét med den store, lysende skikkelse på storskærmene. Det er i de øjeblikke, magien opstår.

Magien synes dog at være udeblevet for Ekstra Bladets berygtede Thomas Treo, der kun giver koncerten tre stjerner.

- Det var i udpræget grad familieunderholderen Springsteen og ikke rockkrigeren Springsteen, der gik på scenen klokken 21.05, og da han vinkede farvel 23.59, var det efter små tre timer med alt for meget hygge og alt for få store musikalske stunder, konkluderer anmelderen.

Søndag er det blandt andre islandske Björks tur til at stå ansigt til ansigt med Roskilde-publikummet. Det gør hun klokken 22.00 med årets sidste koncert på Orange Scene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.