Anmeldt for snyd på vægten

En borger i Hjørring Kommune har anonymt meldt centralkøkkenet for at snyde på vægten. Det koster elitesmiley

Arkivfoto: Jesper Voldgaard

Arkivfoto: Jesper Voldgaard

HIRTSHALS:Op mod 30 gram for lidt i en dessert. Det kunne Fødevarestyrelsen konstatere efter de kom på uanmeldt besøg i sidste uge i Centralkøkkenet i Hirtshals. Fødevaremyndighederne kom angiveligt på baggrund af en anonym henvendelse fra en borger.

Forkert opmærkning

Centralkøkkenets leder Kirsten Holst afviser, at man har snydt de ældre borgere for mad.- Alle har fået det mad, som der politisk er vedtaget i kvalitetstandarden, forsikrer hun. Der er derimod tale om forkerte etiketter i forbindelse med et nyt computersystem forklarer hun. Ved f.eks. jordbærgrød med mælk har Centralkøkkenet både sat en mærkat med vægtangivelse på mælken og en mærkat med mælkens og jordbærgrødens samlede vægt på beholderen med jordbærgrød. Dermed var der for ”få” gram i beholderen med jordbærgrød i forhold til etiketten.

Elitesmiley skal tilbage

Centralkøkkenet får nu en indskærpelse og en knap så glad smiley fra Fødevarekontrollen.- Det er svært at vurdere om det er vægtfejl eller etiketfejl. Det er op til dem selv at finde ud af, siger tilsynsførende Per Diget fra fødevareafdelingen i Aalborg.- Det er ærgerligt, for vi har gjort det i den bedste mening, for at dem ude på centrene kunne se at f.eks. mælken og jordbærgrøden hører sammen. Men nu opmærker vi manuelt indtil computersystemet kan løse opgaven, fastslår lederen af Centralkøkkenet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.