Anna Anchers piger sælger ud

Stort Lions Loppemarked på Torvepladsen ved Vandkunsten

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Med solen på himlen er det nu tid til at Lions Club Skagen ”Anna Ancher” holder sit årlige loppemarked - et tilbagevendende marked med stor succes,

- Der er ”lopper” for en hver smag - lige fra bøger, ting og sager, men især tøj er en ret attraktiv vare denne dag. I år er sortimentet udvidet, fordi en del af klubbens medlemmer året igennem har brugt hverdagsaftner i Skagen Hallen på at fabrikere hjemmelavet håndværk. I år sælger vi derfor også flotte strikvarer til børn og voksne, kunstværker med sten og sjove, strikkede høns, - og i deres ”mave” kan være en tre liters rød- eller hvidvin, en lille hyggelig ting, fortæller Minna Starbæk fra Lions i Skagen.

Lions Club er en verdensomspændende organisation, som startede i USA i 1917. Klubformen vandt hurtigt indpas i hele verden, så i dag er der mere end 45.000 klubber fordelt på over 200 lande.

Klubbernes primære formål er humanitært hjælpearbejde med støtte lokalt, nationalt og internationalt.

Klubformen kom til Danmark i 1950, og der er 315 klubber med i alt over 7000 medlemmer.

Samlet set giver disse klubber mere end 40 millioner kroner til det humanitære hjælpearbejde. Det er mange penge for et land som Danmark.

- Ingen af de indsamlede midler går til administration, så de penge, der kommer ind fra loppemarkedet går ubeskåret til hjælpearbejdet, siger Minna Starbæk.

Ti år på bagen

LC Skagen Anna Ancher blev stiftet i foråret 2003 og har således ti år på bagen.

Den har i dag 31 medlemmer, hvoraf de 12 har været med fra starten. Den er en af de største pigeklubber i Danmark og har siden sin oprettelse doneret over 350.000 kr. til humanitært hjælpearbejde. Som de øvrige klubber donerer den lokalt, nationalt og internationalt.

Inden for de seneste år har Anna Anchers piger givet støtte lokalt til bl.a. Gigtforeningen, Skagen Støttecenter, Brovandeskolen, Kappelborg Oplevelsesplads, Børnehaven Fyrrekrat, FDF, Leve Bo Miljø Aalbæk og Hospice i Frederikshavn. Af national støtte kan nævnes Ønskefonden, Fuglsang Centerets Børneunivers og et kollegium til unge med erhvervet hjerneskade på Sjælland. Internationalt er der givet støtte til bl.a Burkina Faso og til områder i verden, der rammes af katastrofer, f.ek.s Filippinerne.

I dette klubår har der været doneret for mere end 70.000 kr.

- Pengene til donationerne tjenes netop f.eks. ved lokale arrangementer og ud over loppemarkedet har klubben også succes med et årligt bankospil. VI har også haft

kirkekoncert med Tine Siel og ”Den unikke Trio” - og i år glæder vi os til en koncert i kirken med Anne Linnet i december, slutter Minna Starbæk.

Så lige nu håber Anna Anchers piger på et godt salg, dejligt vejr og masser af gæster på Torvepladsen fredag 30. maj fra klokken 10.00.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.