Brønderslev

Anna var ski-instruktør i Afrika

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Og jo. Der er skam sne i Afrika.

BRØNDERSLEV:Mens de fleste danskere drager mod solferier i syden, har Anna Lagergaard Larsen fra Brønderslev brugt sommeren på at lære afrikanere at stå på ski. Helt nøjagtigt i Lesotho, et kongedømme midt i Sydafrika.

Mange stiller sig selv spørgsmålet ”Kan man stå på ski i Afrika - om sommeren”. Og Anna Lagergaard Larsens svar er et klart ”ja”.

Det er Snowminds, der har sendt 10 danske skiinstruktører til Lesotho. Den danske virksomhed Snowminds, der normalt uddanner danske skiinstruktører i Canada, Japan og Østrig, har denne sommer sendt 10 danske skiinstruktører på et usædvanligt eventyr til den lille og fattige afrikanske stat Lesotho. I dette bjergrige, hvor man som et af de eneste steder i Afrika kan stå på ski, får afrikanere en unik mulighed for at boltre sig i sneen i selskab med danske skiinstruktører.

- Det kom helt bag på os, at man kan stå på ski i Afrika. Da vi så i 2013 besluttede at besøge Lesotho fandt vi ud af, at en af de største udfordringer for skiområdets udvikling er kvalificeret skiundervisning til de lokale afrikanere. Det besluttede vi at gøre noget ved, fortæller Christoffer Vorre, direktør i Snowminds.

Om turen fortæller 21-årige Anna Lagergaard Larsen:

- Jeg havde virkeligt en trang til at fortsætte min skisæson, og da jeg havde været med Snowminds i Østrig, vidste jeg at en tur til Afrika ville blive endnu en oplevelse for livet.

- De lokale skoler kom til tider på besøg og her var det til tider lidt udfordrende, da de ikke altid forstod engelsk og ikke var så motorisk udviklet. Men man kunne se og høre på dem, at de havde det fantastisk sjovt, og det er det vigtigste, siger Anna Lagergaard Larsen

At være skiinstruktør på det afrikanske kontinent var en kæmpe oplevelse, fuld af kontraster når man kommer fra en hverdag i Danmark. Selve destinationen var også en kontrast fuldt oplevelse.

- At stå på ski i Afrika var rimeligt kontrast fyldt. Den ene dag kunne man være på safari med løver og elefanter, og den næste stod man med fuldt skiudstyr på og lærte afrikanerne at stå på ski - det var ret vildt. Én af de sjoveste oplevelser jeg havde på ski var, da vi havde en skoleklasse med 50 piger på besøg. De var helt vilde - både med sneen men også med drengene, som de skulle have taget en masse billeder med, fortæller en smilende Anna Lagergaard Larsen.

AfriskiAfriski ligger i Lesotho og er det eneste skiresort syd for Sahara. Det blev startet i 2004 for at give afrikanere mulighed for at komme på ski.

Afriski består af en 1,5 kilometer lang hovedpiste, en 200 meter børnepiste og en funpark. Det ligger midt i Lesothos bjergrige i 3000 meters højde, tre timers kørsel fra nærmeste civilisation.

Vinteren løber fra slut maj til slut august, hvor der er gode muligheder for snefald. Der bliver dog også produceret meget kunstsne, da der størstedelen af dagene er solskin og blå himmel.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst