Anne E. Jensen ny formand for Europabevægelsen

Venstres medlem af EU-parlamentet Anne E. Jensen afløser Venstres Ellen Trane Nørby som formand for bevægelsen

Anne E. Jensen ny formand for Europabevægelsen

Europabevægelsen, der kæmper for et tættere europæisk samarbejde, har lørdag valgt ny formand. Valget faldt på Venstres medlem af Europa-Parlamentet Anne E. Jensen.

Hun afløser Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby, der har været fungerende landsformand siden december 2012.

Valget af ny landsformand fandt sted på Europabevægelsens årlige landsmøde på Christiansborg. Og det sker på et tidspunkt, hvor det europæiske samarbejde er alvorlig udfordret af den økonomiske krise, hvor sydeuropæiske lande som Grækenland er kommet på kant med rige nordeuropæiske lande som Tyskland.

Netop den økonomiske krise bliver et af de emner, som kommer til at præge debatten om samarbejdet i Europa, mener Anne E. Jensen:

- Europabevægelsen blev i sin tid skabt ud fra tanken om, at europæisk samarbejde var nøglen til et fremgangsrigt og fredeligt Europa.

- Jeg mener, at krisen har vist, at det stadig er relevant i dag. EU og Europas lande har brug for at stå sammen om at løse krisen, siger Anne E. Jensen i en pressemeddelelse.

Europabevægelsen har rødder tilbage til årene umiddelbart efter anden verdenskrig. I dag mener bevægelsen, at det er af afgørende betydning, at Damark deltager "helt og fuldt" i EU-samarbejdet.

Samtidig mener bevægelsen, at EU skal gå foran og medvirke til at skabe en mere retfærdig verdensorden, "hvor det enkelte menneskes levevilkår og udfoldelsesmuligheder hele tiden er i fokus og forbedres".

Det betyder ifølge bevægelsen, at EU skal påtage sig et forpligtende samarbejde for en politisk, økonomisk og social udvikling i verdens fattigste lande, der samtidig tager hensyn til miljøet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.