EMNER

Anne - ene og alene Anne

Glæden kan give grokraft, men det kan sorg og modgang også. Mød damen, der kan få blomster til at vokse sig stolte og store i det rene sand

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Selv hunde har svært ved at stå for skønheden udendøre. Knap havde Fix, den yngste af Anne Just to livlige Foxterriere, Fix og Fox, fået øje på æblerne, før de skulle puffes i vandet og leges med.

Porten er sort og våd og danner det tydeligste skel mellem den hullede grusvej bag det forkølede villakvarter og så haven, gravet halvanden meter ned i sandet og hegnet ind af volde, så der er læ og lukkethed hele vejen rundt. Haven i Hune er skabt af dybe længsler og hårdt arbejde. Det mærkes med det samme. Haven har hække alle vegne, værelser under skyerne med forskellig indretning, små gange, en enkelt bredere gang, Gran Via, trapper og flere huse, der rummer værksted, butik, drivhus, cafe, griseslot, atelier, et sommerhus til en ven og et hjem til Anne Just og hendes mand, Claus Bonderup, arkitekt og manden bag alle de nye bygninger i imperiet. De købte grunden med et lille værksted til hende i 1991, siden har de udvidet og har nu 6500 kvadratmeter have med 35.000 besøgende om året. Haven er ikke kun til pynt. Den blev plantet til for at give hende motiver til malerierne, den blev udvidet af samme grund, og når den nu lå der, hvorfor så ikke også åbne den, bygge butik, café, ansætte tre gartnere?