Annette Vilhelmsen SF-spidskandidat på Fyn

Mulig formandskandidat for SF, Annette Vilhelmsen, slår Anne Baastrup som spidskandidat til Folketinget på Fyn

Annette Vilhelmsen SF-spidskandidat på Fyn

Folketingsmedlem og mulig kandidat til formandsposten i SF, Annette Vilhelmsen, er lørdag overraskende valgt til ny fynsk spidskandidat for SF på Fyn.

Anette Vilhelmsen slog dermed partiets mangeårige spidskandidat, Anne Baastrup, og det tidligere folketingsmedlem Karsten Hønge.

- Jeg er rigtig glad, og det er et stort skulderklap til mig fra SF på Fyn, siger Annette Vilhelmsen.

Den 52-årige folketingspolitiker fra Kerteminde kom i Folketinget for et år siden, da hun sprængte listen og slog Karsten Hønge med 2426 personlige stemmer mod 1979 til Karsten Hønge.

Anne Baastrup blev dengang en suveræn nummer et blandt SF'erne med 5011 personlige stemmer.

Men lørdag strøg Annette Vilhelmsen helt til tops da 1200 fynske SF´ere i en urafstemning kårede hende som ny spidskandidat for partiet på Fyn, oplyser TV2 Fyn.

Annette Vilhelmsen fik 250 stemmer mod 226 til Anne Baastrup og 224 til Karsten Hønge.

- Det er da spændende, at vi har fået en ny spidskandidat, og det svækker jo ikke Annette Vilhelmsen, hvis hun stiller op til formandsvalget i SF, siger formanden for SF på Fyn Niels Erik Ramhøj.

Trods den nye status som spidskandidat fortsætter Annette Vilhelmsen sin tænkepause om hun vil stille op til formandsvalget i SF mod Astrid Krag.

- Jeg skal fortsat bruge noget tid til at overveje situationen, men afstemningen i dag er da en indikator på, om jeg gør det okay, eller om jeg har ramt ved siden af., siger hun og tilføjer:

- Det her er da opbakning til det arbejde vi laver, og tæller på plussiden i forhold til mine overvejelser, siger Annette Vilhelmsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.