Annisette Koppel: Jeg skal ikke leve op til et prangende popbillede

Hun elsker livet på turné og den frihed, som alderen og erfaringen har givet hende, når hun står på scenen.

ANNISETTE2_FOTO_NAJA_ROSA_KOPPEL Foto: Free/Naja Rosa Koppel

ANNISETTE2_FOTO_NAJA_ROSA_KOPPEL Foto: Free/Naja Rosa Koppel

Hun er kendt for sin kraftfulde energi og intensitet, når hun indtager scenen i fællesskab med resten af medlemmerne i Savage Rose, og i år kan Annisette Koppel og Savage Rose fejre 50-års jubilæum.

Jubilæet har betydet en tætpakket kalender med koncerter på festivaler som Roskilde, Spot og senest Smukfest i Skanderborg, mens også efteråret byder på to måneders intensiv turné.

Men selvom fødselsattesten fortæller Annisette Koppel, at hun fylder 70 år til næste år, så er det umærkeligt for hende, når hun gør det, hun elsker allermest.

- Jeg elsker at være på turné, og det er sådan, at når den sidste dag på turnéen kommer, så sidder vi altid lidt og halvtuder, fordi vi skal hjem.

- Det er det, man altid drømmer om - at være på evig turné, siger Annisette Koppel.

At hun har været en del af det samme band i et halvt århundrede føles på mange måder uvirkeligt for hende.

- 50 år er altså meget at runde. Jeg var bare en ung pige dengang, så at jeg er der endnu er lidt ubegribeligt, og samtidig kunne jeg ikke forestille mig at lave noget andet, siger Annisette Koppel og forsikrer, at hun aldrig har overvejet at indstille karrieren.

Med alderen er det blevet nemmere og nemmere for hende at gå på scenen - ikke mindst på grund af den tætte forbindelse, hun gennem sin lange karriere har fået til sit publikum.

- Jeg har altid haft utrolig meget energi, men jeg synes med årene, at jeg finder en større frihed. Jeg er ikke bange for publikum mere. Jeg kender dem ligesom nu, og vi har en ting sammen, forklarer hun og fortsætter:

- Det giver også en ufattelig frihed, at de ved, at jeg ikke er en ung 14-årig, der skal stå og se ufattelig lækker ud. De ved godt, at det er en ældre dame, der står deroppe. Jeg skal ikke leve op til et eller andet prangende popbillede.

Polerede glansbilleder og andres forventninger har hun dog frigjort sig af for mange år siden, for Savage Rose har ikke altid passet ind på de mainstream kanaler, men danskernes bankende musikhjerter har de gennem 50 år sneget sig ind i.

- Jeg kan mærke, at publikum er med. De skriver til os, og vi får masser af feedback efter en koncert. Det er ikke et farvel til 50 år, det er et goddag til de næste. Og det er fantastisk opløftende for mig og bandet, siger Annisette Koppel.

Savage Rose udgiver nyt album i midten af september, men allerede fredag udkom gruppen med singlen "Woman", som er første single fra det kommende album.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.