Anny Winther siger undskyld

Borgmester har ikke læst rapporter, men undskylder overfor de borgere, som ikke har fået den fornødne hjælp

Borgmester Anny Winther (V) fremhæver, at der nu er sat et samarbejde i gang med Socialministeriet om at forbedre sagsbehandlingen i Rebild Kommune. Arkivfoto: Bente Poder <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Borgmester Anny Winther (V) fremhæver, at der nu er sat et samarbejde i gang med Socialministeriet om at forbedre sagsbehandlingen i Rebild Kommune. Arkivfoto: Bente Poder Pressefotograf Henrik Bo

REBILD:Ni timer efter, at politikerne i Rebild onsdag modtog de to rapporter om sagsbehandlingen i Rebild på det specialiserede område, ringer NORDJYSKE Stiftstidende til kommunens øverste chef, borgmester Anny Winther (V), for at få hendes reaktion på indholdet i de to rapport.

- Vi har sendt en pressemeddelelse ud i dag, men jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke har fået dem læst endnu.

Men forvaltningen har jo haft udkastene til de to rapporter i mange dage. Har du slet ikke haft interesse i at finde ud af, hvad eksperterne på området er kommet frem til.

- Jeg har fået et resume om, at der er mange fejl, og det er jo langt fra tilfredsstillende. Men jeg har ikke været nede i dem. Nej.

Men det er vel nærliggende, at vi som medier gerne vil spørge ind til to rapporter som dem der er offentliggjort i dag.

- Jo, men der har jo siddet nogen og arbejdet med det her i forvaltningen. Jeg har haft fokus på den samarbejdsaftale, som Rebild Kommune har lavet med Socialministeriets task force. Jeg afventer at få en gennemgang af de to rapporter sammen med det øvrige byråd, når vi mødes om det her på tirsdag.

Så du kan ikke udtale dig om indholdet før på tirsdag?

- Jeg kan sige, at jeg kan svare på dine spørgsmål, hvis du har nogen, men jeg har ikke læst rapporterne. Jeg kan dem ikke i detaljen. Det kan jeg ikke.

Dybt beklageligt

Hvordan har du det med, at situationen er så alvorlig, som den er?

- Det har jeg det slet ikke godt med. Vi var godt klar over i foråret, at det var alvorligt, og derfor besluttede vi, at alle åbne sager skulle gennemgås. Det er dybt beklageligt, at situationen er, som den er. Task forcen har lavet en analyse af hele området, og der er sat et samarbejde i gang. Det er vigtigt for mig.

Giver det anledning til selvransagelse hos dig som kommunens øverste chef, at det er gået så galt?

- Det fortæller mig i hvert fald, at det er meget svært at vide, når ting kører på den her måde. Og det siger mig, at det var en rigtig beslutning, at vi har taget afsked med den ledelse, der har siddet tæt på det her.

Men du mener ikke, at du som borgmester har et ansvar. Du har jo i mange år haft indikationer på, at der var problemer. Er det ikke dit ansvar at følge op på problemer, i stedet for bare at acceptere, når forvaltningen år efter år siger, at nu bliver det bedre?

- Jeg vil sige det på den måde, at både byrådet og jeg har reageret, når vi har fået indikationer. Som politikere træffer vi beslutninger og sætter de overordnede rammer.
- Og så har vi selvfølgelig haft en tro på, at de mennesker, der har siddet med ledelsen for det daglige arbejde, også har været nede og kigge på det her.
- Både jeg, men også byrådet har et ansvar for det her. Sådan er det. Vi har afskediget dem, der har haft det øverste ansvar.

Men det har du vel?

- Ja, det har byrådet, og det har borgmesteren, og jeg kunne aldrig drømme om at løbe fra det ansvar.

Hvad vil du sige til de børn og familier, som ikke har fået den hjælp, de burde have haft?

- Det beklager jeg. Det er ikke tilfredsstillende, og det vil jeg gerne undskylde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.