Ansat stjal fly og styrtede ned

En flymekaniker stjal lørdag morgen dansk tid et fly i Seattle og styrtede efterfølgende fulgt af jagerfly.

Billeder af det stjålne fly over Seattle taget af lokale. Foto: Social Media/Reuters

Billeder af det stjålne fly over Seattle taget af lokale. Foto: Social Media/Reuters

USA:En ansat i et flyselskab stjal lørdag morgen dansk tid et fly fra Alaska Airlines i den store lufthavn i byen Seattle på USA’s vestkyst. Flyet er efterfølgende styrtet ned på Ketron Island syd for Seattle.

Der var ingen passagerer på flyet, skriver Alaska Airlines på det sociale medie Twitter.

- Vi har bekræftet, at et Horizon Air Q400, der lettede uden tilladelse fra Sea-TAC omkring klokken otte, er styrtet nær Ketron Island i Pierce County.

Flyet er af typen Bombardier Q400, et mindre propelfly med plads til små 80 passagerer. Flyet tilhører selskabet Horizon Airlines, der er ejet af Alaska Airlines.

Videoer viser, hvordan to jagerfly fulgte det kaprede passagerfly, der lavede stuntlignende manøvrer og på et tidspunkt fløj på hovedet.

De lokale politimyndigheder har efterfølgende skrevet, at flyet blev fulgt af to F15-kampfly, da det styrtede. Politiet skriver, at flere brag hørt af lokale var jagerflyene, der brød lydmuren.

- Stunts i luften eller manglende evne til at flyve udløste styrtet på øen, skriver Pierce County Sheriff’s Office på Twitter.

Seattle Times skriver, at man på livetransmissionen fra kontroltårnet kunne høre flyledere tale roligt med en mand.

Den lokale tv-station King 5 afspillede på sin livetransmission samtaler mellem kontroltårnet og flyet. Samtalen var rolig og udramatisk.

Pierce County Sheriff’s Office, der er politimyndighed i området syd for Seattle, skrev ifølge AP i første omgang, at der var tale om en flymekaniker. Det er senere blevet rettet til, at man formoder, at manden var ansat i en funktion, hvor han fra jorden blandt andet dirigerede fly til og fra deres gate.

Efterfølgende skriver sherifkontoret, at der ikke er tale om et forsøg på terror. Der er tale om en 29-årig mand, der formodes at have været selvmordstruet. Han menes at være omkommet i styrtet.

- Blev fortalt at to F15 var på stedet inden for minutter af tyveriet af flyet. Piloter holdt flyet væk fra farlige steder og holdt folk på jorden sikre. Tak til luftvåbnet.

- De indrømmer det nok ikke før om et par dage, men det er sandt, skriver Pierce County Sheriff’s Office.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.