Ansatte: Dette sygehus er ikke patientsikkert

En konstant overbelægning kritiseres af fællestillidsrepræsentant

Foto: Peter Mørk

Foto: Peter Mørk

THY-MORS:”Vi lever ikke op til at være et patientsikkert sygehus.”

Så direkte er personalet på Klinik Medicin på Sygehus Thy-Mors. Det skriver Avisen.dk

Sosu-assistenter, sygeplejersker og læger arbejder under et så stort tidspres, at klinikken har fået mindst et påbud fra Arbejdstilsynet om at mindske arbejdspresset for medarbejderne.

- Arbejdspresset har været for stort i en årrække. Når der er overbelægning, stiger risikoen for fejl. Det er ikke patientsikkert, når en afdeling, der er normeret til 20 patienter, konstant har en belægning på 28, siger Helle Eriksen, der er fællestillidsrepræsentant for sygehusets sygeplejersker til Avisen.dk.

Belægning på 120 procent

Hun er særligt bekymret over, at sundhedspersonalet ikke altid har tid til at registrere såkaldte utilsigtede hændelser.

- Hvis utilsigtede hændelser ikke registreres, så kan vi jo ikke lære af vores fejl, lyder det.

Ifølge Helle Eriksen er der nærmest en konstant belægning på 120 procent.

Sygehus Thy-Mors er kun et af mange danske sygehuse, der har fået et påbud for dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Dårligt arbejdsmiljø bekymrer

På det vestjyske sygehus har Arbejdstilsynet nu pålagt ledelsen at sikre, at arbejdet med patienter i Klinik Medicin planlægges og udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Det dårlige arbejdsmiljø bekymrer Dansk Sygeplejeråd.

- Angsten for at begå fejl stiger blandt sygeplejerskerne. Går det ud over min autorisation, tænker de. Det er alvorligt det her, understreger lokalformand Jytte Wester, der taler på vegne af over 8.000 nordjyske sygeplejersker til Avisen.dk.

Risiko for fejlmedicinering

Ifølge tilsynsteamet fra Arbejdstilsynet fortæller personalet, at patienter havner i forkerte senge på grund af travlhed, og de påpeger, at der er risiko for blandt andet fejlmedicinering.

Påbuddet skulle være efterkommet den 1. februar 2015. Men selvom der er udarbejdet en handlingsplan, er problemerne stadigvæk ikke løst lyder det fra sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant.

Ifølge hende er det ikke den lokale ledelses skyld, at sundhedspersonalet har for travlt. Ledelsen er åben for dialog, fortæller Helle Eriksen. Hun mener, at regionens og Folketingets politikere må finde en løsning.

Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ulla Astman (S), der er regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.