Ansatte pædagoger arbejdede gratis for Tvind

Fire tidligere ansatte på Tvind-opholdssted arbejdede 72 timer om ugen - uden overtidsbetaling.

Ansatte pædagoger arbejdede gratis for Tvind

Fire ansatte på det Tvind-ejede opholdssted Casablanca i Holstebro var billig arbejdskraft. Selvom de var ansat på fuld tid med en ugentlig arbejdstid på 37 timer, var arbejdet tilrettelagt sådan, at de fast havde mere end 70 timer om ugen - uden at få overtidsbetaling.

Den får de nu.

Vestre Landsret har dømt Casablanca til at betale de fire i alt 725.000 kroner i overtidsbetaling. Hertil kommer 334.000 kroner, som byretten tidligere har tilkendt dem.

De fire var i 2010 ansat som pædagoger og medhjælpere på opholdsstedet, der er godkendt af Holstebro Kommune til at tage imod unge med sociale problemer.

De indgik i et fast vagtskema med tre døgnvagter om ugen, hvilket jo giver en ugentlig arbejdstid på 72 timer.

I ansættelseskontrakten stod også, at den ansatte kunne lægge såkaldt frivillig tid på arbejdspladsen, altså løse opgaver uden at få penge for dem.

I slutningen af 2010 og foråret 2011 blev de alle fire fyret, hvorefter de rejste krav om i alt 2,2 millioner kroner.

Tvind-ledelsen afviste kravet og henviste til, at der var tale om såkaldt frivillig tid.

Byretten tilkendte den 334.000 kr. som delvis overtidsbetaling, og det beløb har landsretten nu hævet med 725.000 kroner ekstra.

Landsretten mener, at opgaver på frivillig tid skal have karakter af helt særlige opgaver, og at faste døgnvagter ikke kan sidestilles med ulønnet arbejde.

Da timeopgørelserne fra begge sider var meget forskellige, skønnede landsretten det endelige krav til yderligere 725.000 kroner, hvoraf to ansatte deler den halve million, mens de to andre havde betydeligt færre timer og får henholdsvis 100.000 og 125.000 kroner.

Ud over efterbetalingen skal Casablanca betale sagens omkostninger på 130.000 kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.