Antal bankrøverier i frit fald

TV-overvågning, tidslåse og kasseløse filialer med til at bringe antallet ned

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Det er ikke længere helt så farligt at arbejde ved en kasse i en bank. I hvert fald ikke, hvis man taler om risikoen for at blive udsat for et bankrøveri.

I årets første kvartal blev der begået 21 bankrøverier, viser tal fra Finansrådet. Og det er et fald på henholdsvis 36 og 61 procent i forhold til antallet i første kvartal 2011 og 2010.
Og Finansforbundets næstformand Solveig Ørteby håber, at faldet fortsætter:
- Det er frygteligt at være udsat for røveri. Mange er alvorligt mærket af det i lang tid efter, og nogle bliver psykisk invalideret for resten af livet, siger Solveig Ørteby til Nyhedsbrevet Finans.

Hver fjerde udsat for røveri

Finansforbundet, der er de bankansattes fagforening, anslår, at hvert fjerde af medlemmerne på et tidspunkt i deres arbejdsliv kommer i berøring med et røveri - enten fordi de selv oplever det, eller har kolleger der bliver udsat for et røveri.

Og bankrøverier er et af de farligste arbejdsmiljøproblemer, som de ansatte i banker og sparekasser kan komme ud for, påpeger formanden.
Men faldet er ikke kommet af sig selv. Faktisk har landets pengeinstitutter i de senere år brugt mange kræfter og penge på at sikre sig mod røverier.
Kasseløse filialer
Man har lavet kassefrie filialer, der er indført tv-overvågning ved facader og døre - og flere steder har man lavet forskellige tidslåse, som forsinker udbetaling af større beløb fra kassen.
- Det er mit indtryk, at virksomhederne bruger mange ressourcer på at forebygge røverier, og sædvanligvis er der stor enighed mellem virksomhed og medarbejdere om, at sikring mod røverier har højeste prioritet, siger Solveig Ørteby. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.