Antal offentligt ansatte falder under rød regering

Der er færre ansat i den offentlige sektor, end da magten skiftede fra blå til rød i september 2011.

I perioden 2011-2014 er der blevet 14.000 færre offentligt ansatte i Danmark. I 2014 var der 817.000 offentligt ansatte.

Det viser et folketingssvar fra finansminister Bjarne Corydon (S).

Selv om der er tale om et samlet fald, så hæfter Socialdemokratiets finansordfører, Jesper Petersen, sig ved, at der er sket en stigning i antallet af varme hænder.

- Det er rigtigt, at der er blevet færre offentligt ansatte, men der er flere varme hænder. Inden for eksempel sundheds-, omsorgs- og plejeområdet er der blevet flere offentligt ansatte.

- Det er positivt, at det især er inden for forsvar og administration, der er blevet færre offentligt ansatte, siger Jesper Petersen til Ritzau.

Inden for området "omsorg og pleje" er der blevet cirka 800 flere ansatte i perioden 2012-2014 viser tal fra Danmarks Statistik.

Der er blandt andet blevet flere sygeplejersker, sosu-assistenter og ergoterapeuter, mens antallet af sosu-hjælpere og pædagogmedhjælpere er faldet.

Det skyldes ifølge Jesper Petersen de enkelte kommuners prioriteringer.

Socialdemokraten påpeger, at der i det samlede antal offentligt ansatte er tale om årlige gennemsnit, og at tallet fra 2011 derfor er påvirket af den tidligere blå regerings politik frem til september 2011, hvor magten skiftede hænder.

I perioden 2012-2014 er der dog blevet 4000 færre offentligt ansatte.

- Det er regeringens politik, at vi trods nogle år, hvor der ikke er meget at gøre med, fortsat skal have råd til vækst i den offentlige sektor, og det har vi sørget for, der er, siger Jesper Petersen.

Spørgsmål: Det lyder i svaret fra finansministeren, at der frem mod 2020 bliver 8000 flere ansatte i den offentlige sektor. Bliver det også varme hænder?

- På finansloven for 2015 er der afsat 6,5 milliarder ekstra til løft af sundhedsvæsnet, og der er sat penge af til styrkelse af ældreplejen og daginstitutionsområdet.

- Derfor må man gå ud fra, at det er områder, hvor der også bliver flere offentligt ansatte, siger Jesper Petersen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden