Udland

Antallet af asylansøgere stiger markant i Sverige

Ikke siden Bosnien-krigen har der været så mange asylansøgere i Sverige. De fleste er flygtet fra Syrien.

Antallet af personer, der kommer til Sverige og søger asyl, er i kraftig stigning. I august var det samlede antal asylansøgere i landet oppe på 11.743, viser nye tal.

- Vi skal nok tilbage til Bosnien-krigen 1992-93 for at finde tilsvarende tal, siger Anders Westerlund, som er afdelingschef ved Migrationsverket, den svenske udlændingestyrelse.

Antallet af asylansøgere, der venter på at få afgjort deres sag i Sverige, er i løbet af sommermånederne steget støt. I juni var der 6619, i juli 8066 og i august altså 11.743.

Westerlund vurderer, at der kom omkring 14.000 på en måned, da der var mest travlt.

- De fleste ansøgningsenheder er under vældigt stort pres for tiden, siger han til nyhedsbureauet TT.

I den seneste prognose, som blev udarbejdet i juli, regnede Migrationsverket med, at der i hele 2015 vil komme et sted mellem 66.000 og 80.000 asylansøgere til Sverige. Men det tal må formentlig opjusteres i løbet af efteråret, siger Westerlund.

Han erkender, at myndighederne er blevet overrasket over, hvor mange der på det seneste er indrejst i EU.

- Vi havde en uventet kraftig indstrømning fra Tyrkiet og ind i Grækenland og siden videre nordpå gennem Makedonien og Serbien ind i Ungarn. Den stigning, vi har set, har vi ikke med i prognoserne, siger Westerlund.

- Vi ser stigende tal i Europa lige nu, og så er det naturligt, at vores egne tal stiger.

Hidtil har 48.774 mennesker søgt asyl i Sverige i år.

I Danmark er tendensen dog ikke den samme, idet 5174 personer i de første syv måneder af i år har søgt om asyl i Danmark mod 5595 i samme periode sidste år ifølge tal fra Udlændingestyrelsen.

I juni søgte 1087 om asyl i Danmark, mens tallet i juli var 1038. Det er en stigning i forhold til forårsmånederne, hvor tallet lå på 466 i marts, 563 i april og 904 i maj.

Krigen i Bosnien-Hercegovina foregik mellem 1992 og 1995, efter at Bosnien erklærede sin selvstændighed fra det daværende Jugoslavien.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.