Killinger i lav kurs: Internaterne er propfulde

I år er antallet af uønskede killinger højere end nogensinde

Omkring 1400 forladte killinger er lige nu at finde på Dyrenes Beskyttelses internater.

Omkring 1400 forladte killinger er lige nu at finde på Dyrenes Beskyttelses internater.

KØBENHAVN:Dyrenes Beskyttelses internater har lige nu omkring 1400 forladte killinger. Det er dobbelt så mange som sidste år på samme tidspunkt.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse torsdag morgen.

- Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer, men i år sprænger alle rammer!

- Vores internater er fyldt til bristepunktet og vores personale ligger vandret for at kunne følge med, skriver Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, i meddelelsen.

Højsæsonen for killinger er lige startet, hvilket altid giver flere forladte killinger hos Dyrenes Beskyttelse. Men i år er antallet altså markant stigende. På samme tidspunkt sidste år var der ifølge foreningen 716 killinger på dets internater.

- Et stigende antal uønskede killinger kommer til verden hvert år, men det kunne undgås, hvis katteejere fik steriliseret eller kastreret deres katte.

- Men det indser de først, når det er for sent, og katten er drægtig. Vi ser det desværre år efter år, skriver Jens Jokumsen.

Ønsker en lov

Antallet at herreløse katte var i slutningen af maj et politisk debatemne. Dansk Folkeparti har længe ønsket en betydeligt strammere lovgivning, så der er lovpligtigt mærkning af katte.

Partiet havde et beslutningsforslag klar i Folketinget, men kort før kom fødevareminister Mogens Jensen (S) med sit eget forslag til stramninger.

Det indeholdt dog ikke lovpligtig mærkning, da et sådan krav kan gøre en løs kat til en politiforretning.

- Hvis ikke der bliver et lovkrav, så bliver det ikke til noget med mærkning. Ministerens forslag virker ikke. Vi har prøvet.

- Der skal lovgivning til, ellers står vi bare igen om et stykke tid, og så er der ikke sket noget. Det er umådeligt svagt af ministeren, sagde Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard på det tidspunkt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.