Antallet af konkurser fortsætter med at skrumpe

Dansk erhvervsliv fortsætter den spæde fremgang efter krisen

DANMARK:Færre håndværkere og butikker smider håndklædet i ringen og lukke for biksen. Antallet af konkurser fortsætter i en retning - og det er ned, viser en analyse fra kreditvurderingsinstituttet Bisnode.

Samlet gik 322 virksomheder konkurs i maj - og det er 27 procent færre end samme måned sidste år. Ser man samlet på antallet af konkurser i årets første fem måneder, gik 1582 virksomheder gået konkurs, hvilket svarer til et fald på 26 procent sammenlignet med året før.

- Vores vurdering af, at det generelle konkursniveau ville falde svagt hen over det kommende år og nærme sig niveauet fra før krisen toppede i 2010, ser ud til at holde stik. Det kan vi kun være glade for, siger Martin Stabell, specialist i kreditvurdering hos Bisnode.

Det er bygge- og anlægsbranchen, der trækker det samlede konkursniveau i positiv retning. Her faldt antallet af konkurser fra 55 i maj sidste år til 38 i år.

Fra starten af 2014 og frem til nu har der været 200 konkurser i bygge- og anlægsbranchen mod 317 sidste år - et fald på over en tredjedel.

- Byggeriet udvikler sig ligeledes fortsat i rigtig god retning, ligesom vi så det i sidste måned. Og med et fortsat faldende konkursniveau blandt industri-, handels- og byggevirksomhederne er der tale om en rigtig positiv udvikling for dansk erhvervsliv, siger Martin Stabell.

I transportsektoren steg antallet af konkurser markant i maj 2013. Men i forhold til maj i år, er antallet af konkurser i branchen faldet med 58 procent til 11 styk.

Ejendomsbranchen fortsætter også de positive takter og bød kun på 18 konkurser i maj i år mod 24 samme måned sidste år - et fald på 25 procent, viser tallene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.