Antallet af langtidsledige dykker markant

Flere er en del af arbejdsmarkedet, og færre er langtidsledige. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

dagpenge regnskab ledig Foto: Free/Colourbox

Onsdag bringer endnu en gang gode nyheder fra det danske arbejdsmarked. Ifølge Danmarks Statistik faldt antallet af langtidsledige markant i forhold til samme tid sidste år, og samtidig er arbejdsstyrken vokset.

Tallene viser, at langtidsledigheden er faldet til 1,6 procent svarende til 47.000 personer. Samtidig er ledighedsprocenten faldet til 6,5 procent svarende til 189.000 personer.

- Dertil kommer, at antallet af personer, der står uden for arbejdsstyrken, faldt med 36.000 personer i årets første kvartal.

- Det er det største fald, der er registreret i statistikkens levetid siden 1996. Dagens tal byder dermed på et rekordstort fald i antallet af personer, der står uden for arbejdsmarkedet, skriver chefanalytiker hos Nykredit Tore Stramer i en kommentar til tallene.

Han vurderer, at udvidelsen af arbejdsstyrken og de færre langtidsledige er resultatet af trods alt bedre økonomiske vinde over Danmark, der får flere til at søge tilbage mod arbejdsmarkedet.

Men samtidig er det en effekt af de reformer, der er blevet indført de seneste år. Antallet af langtidsledige i aldersgruppen 45-54 år er faldet fra 14.000 til 10.000 siden sidste år.

- Fremgangen i arbejdsstyrkelsen har været så betydelig, at cirka halvdelen af den samlede fremgang i beskæftigelsen siden 2012 kan tilskrives, at flere har meldt deres ankomst til arbejdsmarkedet.

- Fremgangen i arbejdsstyrken er således hele essentiel for at der endnu ikke er opstået tydelige flaskehals- og mismatchproblemer på de danske arbejdsmarked, noterer Tore Stramer.

Han opfordrer på linje med interesseorganisationerne Dansk Industri, Dansk Erhverv, den liberale tænketank Cepos samt en stribe borgerlige politikere til, at der bliver gennemført flere reformer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.