Hjørring

Antallet af ledige og i job falder fortsat

Hjørring Kommune har på et år fået 769 færre borgere i beskæftigelse og 193 færre ledige

Byggeriet af almene boliger på Svanelundsbakken er et af de steder, hvor der er sammenhæng mellem faldende ledighed og stigende beskæftigelse. Arkivfoto: Bent Bach

Byggeriet af almene boliger på Svanelundsbakken er et af de steder, hvor der er sammenhæng mellem faldende ledighed og stigende beskæftigelse. Arkivfoto: Bent Bach

HJØRRING:August tallene fra Danmarks Statistik viser, at bruttoledigheden og beskæftigelsen i Hjørring Kommune fortsat falder.

Fra juli til august 2013 faldt den registrerede ledighed fra 1.463 til 1.436, og samtidig med er tallet faldet med 12 procent i forhold antallet af ledige i august 2012. Da var der 1.629 ledige

- Det ser tilsyneladende godt ud, men der er den luskede baggrund at beskæftigelsen ikke går op som følge af den lavere ledighed, siger Ivan Leth, formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Trods faldet i bruttoledigheden med 12 procent, var der kun 22.906 borgere med bopæl i Hjørring Kommune, som var i beskæftigelse i august 2013 mod 23.775 beskæftigede et år tidligere.

Altså et fald på 769 personer på et år.

Den paradokse udvikling har været i gang over en længere periode, og det har ført til, at Beskæftigelsesregion Nordjylland har lavet en analyse, der kan give en del af forklaringen.

Det er sket med udgangspunkt i de ledige i uge 22 i 2012 og 2013.

Der var 2315 ledige i uge 22 sidste år, og et år senere var knap halvdelen i job. 8 procent var på sygedagpenge, mens 32 procent fortsat gik ledige.

Derefter undersøgte regionen den status 1847 ledige i uge 22 2013 havde for et år siden, og her kom kun 34 procent ind i ledighedsstatistikken fra et job. Resten havde været i uddannelse, kontanthjælp, på sygedagpenge eller revalidering.

Endelig sker der en fraflytning af arbejdsduelige borgere fra kommunen.

Konklusionen er, at der slet ikke er et 1 til 1 forhold mellem at forlade den registrerede ledighed og beskæftigelsen af kommunens borgere.

En anden del af forklaringen er nogle falder ud af statistikken på grund af dagpengereformen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst