Antallet af nummerpladetyverier styrtdykker

Faldet er markant i Nordjylland

Arkivfoto: Thomas Hansen
Nordjylland 9. juli 2015 10:09 - Opdateret 9. juli 2015 12:43

NORDJYLLAND: Det er blevet nemmere at have sine nummerplader i fred. Det tyder tal fra Nordjylland på. Det skriver DR Nordjylland.

I første halvår af 2013 blev der stjålet knap 600 nummerplader i Nordjyllands Politikreds. I første halvår af 2015 er tallet faldet til lidt under 250 tyverier. Et fald på næsten 60 pct.

Andre steder i landet er faldet knap så stort, så på landsplan er antallet af nummerpladetyverier faldet med 25 procent.

Det er nye regler på området, som er grunden til det store fald, lyder det fra Nordjyllands Politi.

Flere er skruet fast

- Vores opfattelse er, at det hænger sammen med en ændring i lovgivningen, som gør, at folk fra d. 15. november i år skal have fastgjort sine nummerplader med to bolte eller to skruer, siger Poul Severinsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi DR Nordjylland.

Selvom de nye regler først træder i kraft til november, har bilejernes organisation, FDM, denne forklaring på, hvorfor man mærker faldet allerede nu:

- Vi oplever allerede, når der bliver hentet biler nu, at så sikrer forhandleren, at nummerpladerne bliver sat fast med de krav, der gælder fra 15. november, siger afdelingschef i FDM, Per Alkestrup.

Politiet glæder sig over de nye regler:

- Som det er i dag sidder nummerpladerne typisk fast med fire plasticclips, som man kan afmontere med fingrene. Det er ganske enkelt for nemt, siger Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi.

Hvis nummerpladerne ikke er fastgjorte med skruer eller bolte efter d. 15. november, kan det koste en bøde på 1.000 kr.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...