Antallet af tvangsauktioner er ikke set lavere i otte år

Der bliver stadigt færre tvangsauktioner, viser nye tal. Niveauet fra før krisen er dog ikke nået endnu.

Hus villa vej Foto: Free/Colourbox

Hus villa vej Foto: Free/Colourbox

Antallet af tvangsauktioner er faldet stødt siden gældskrisen og efterdønningerne efter finanskrisen sendte tallet op på 500 om måneden i 2012. Den udvikling fortsatte i august.

Danmarks Statistik noterede 206 tvangsauktioner i august. Det er et lille fald fra 218 i juli. Dermed er antallet af tvangsauktioner faldet til niveauet fra 2008.

- Det laveste antal tvangsauktioner siden statistikkens start i 1979 var i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden. Det højeste var i 1990 med 1695 om måneden. I 2016 ligger gennemsnittet på 241 tvangsauktioner om måneden, skriver Danmarks Statistik.

Baggrunden for de færre tvangsauktioner ligger ifølge flere økonomer i bedringen af boligmarkedet over hele landet samt de fortsat lave renter. De gør det billigere at have gæld i sit hus.

- Vi forventer, at antallet af tvangsaktioner fortsat vil holde sig på et lavt niveau i år.

- Der er ikke udsigt til, at renterne bevæger sig væsentligt væk fra de nuværende lave niveauer.

- Flere og flere kommer i job, bedringen på boligmarkedet fortsætter og opsvinget i dansk økonomi er sat ind, om end det går langsomt, skriver cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Signe Roed-Frederiksen i en kommentar.

Det er samtidig ikke kun en udvikling, der er begrænset til hovedstadsområdet. Ifølge Nordea faldt antallet af tvangsauktioner i 2016 med 26 procent i Region Midtjylland, det største fald i hele landet.

- Nogle ville måske have gættet på, at det var i Region Hovedstaden, at antallet af tvangsauktioner var faldet mest, eftersom det er her, at priserne har haft mest fart på de seneste år.

- Når det ikke forholder sig sådan, skal det forklares med, at antallet af tvangsauktioner allerede er faldet meget i denne region, hvorfor fremgangen nu begynder at flade ud, skriver boligøkonom ved Nordea Lise Nytoft Bergmann.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.