Anti Doping Danmark: Udeluk Rusland fra al sport

Rusland bør ikke være en del af international sport, så længe man systematisk snyder med dopingprøver.

Ritzau
Pressemøde Foto: Scanpix/Asger Ladefoged
18. juli 2016 19:17 - Opdateret 18. juli 2016 19:19

Hos Anti Doping Danmark er der ingen tvivl.

Rusland bør udelukkes fra alle internationale sportsbegivenheder, efter at en uafhængig rapport viser, at den russiske stat har været involveret i et omfattende dopingprogram og svindel med positive dopingprøver.

Det mener direktøren for Anti Doping Danmark (ADD), Michael Ask.

- Rapporten viser et systematisk dopingregime, som helt fra toppen af det russiske politiske system har styret måden, man har indberettet og snydt med dopingprøver helt fra 2010.

- Det er klart, at hvis man har et system, der underminerer hele antidopingarbejdet, så er der ikke andet at gøre end at udelukke landet og starte helt forfra, siger han.

Således er ADD enig med Det Internationale Antidopingagentur (Wada), som har udtalt, at landet bør udelukkes fra al sport inklusiv OL i Rio de Janeiro, indtil der er sket en kulturændring.

McLaren-rapporten, som blev offentliggjort mandag, konkluderer, at dopingprogrammet bredte sig over 30 forskellige sportsgrene, og at det russiske sportsministerium var med til at beslutte, hvilke atleter der skulle med i programmet og beskyttes mod positive dopingprøver.

Ifølge Michael Ask skal Rusland nu bevise, at man er villig til at lægge hele systemet om. Det kræver især en ændring i det politiske system, mener han.

- Rapporten viser, at man har ageret og gjort, som det er blevet fortalt ovenfra. Så det nytter ikke at ændre kulturen blandt sportsudøverne og trænerne - det er i toppen af det politiske system, der skal ske en ændring.

Med rapporten bliver det endnu en gang understreget, at det ikke kan nytte noget at omgå reglerne, mener Michael Ask.

- Rapporten kommer til at være en skelsættende begivenhed i antidoping arbejdet, da den viser, at det ikke kan betale sig at snyde. Hvis man laver et kompliceret og korrupt system, så vil det på et eller andet tidspunkt ramme som en boomerang.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...