Antidoping Danmark er med i internationalt pres på IOC

14 nationale antidopingorganisationer opfordrer IOC-præsident Thomas Bach til at slå hårdt ned på Rusland.

Samme dag, som sportsdomstolen CAS skal afgøre, om 68 russiske atletikudøvere fortsat skal være udelukket fra OL i Rio de Janeiro, forsøger Antidoping Danmark at sætte Den Internationale Olympiske Komité (IOC) under pres.

Sammen med 13 andre nationale antidopingenheder har Antidoping Danmark skrevet under på et brev til IOC-præsident Thomas Bach, hvor man opfordrer Bach til at udelukke samtlige russiske idrætsudøvere fra OL.

- Med dette brev ønsker vi som en samlet gruppe af antidopingorganisationer at sende et klart signal til IOC-præsidenten om, at IOC selv må tage et ansvar og ikke blot skubbe det over på de internationale specialforbund, hvis organisationen ønsker at sikre ikke blot sin egen, men også de forestående lege i Rios integritet, siger Michael Ask, direktør i Anti Doping Danmark i en pressemeddelelse.

IOC har meddelt, at man afventer CAS-afgørelsen torsdag, før man vil tage en beslutning i det russiske spørgsmål.

Tanken er, at hvis CAS erklærer en kollektiv straf til atletikudøverne ugyldig, vil IOC heller ikke kunne udelukke resten af den russiske delegation.

De 14 antidopingenheder, der har underskrevet brevet, er af en anden opfattelse.

- Vi mener fra antidopingorganisationernes side, at IOC har mandat til at agere selv med afsæt i Det Olympiske Charter og WADA-kodekset.

- Alt andet end en udelukkelse vil betyde, at organisationen ikke lever op til "de hårdest mulige sanktioner", den selv siger, at den vil, siger Michael Ask.

Det er USA's og Canadas antidopingorganisationer, der har taget initiativ til brevet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.