Antidopingchef er tavs om Riis-forbindelse

Anti Doping Danmarks direktør vil ikke afsløre, om Bjarne Riis er blevet indkaldt til afhøring.

Antidopingchef er tavs om Riis-forbindelse

Det var med henvisning til en Anti Doping Danmark-undersøgelse, da Bjarne Riis mandag formiddag nægtede at udtale sig om dopingrelaterede spørgsmål, da Saxo-Tinkoff-holdejeren mødte pressen ved Tour de France.

Riis ville heller ikke kommentere, om han var blevet indkaldt eller afhørt af de danske dopingmyndigheder, og samme taktik følger Anti Doping Danmarks direktør Lone Hansen.

- Det er rigtigt, vi har en undersøgelse kørende. Vi har Michael Rasmussen-sagen, og vi har det store samarbejde med antidoping-organisationer i andre lande.

- Så længe efterforskningen pågår, så kan jeg ikke udtale mig om, hvem vi taler med, for det er under fortrolighed, indtil vi er færdige med vores udredning, siger Lone Hansen.

Før mandagens presseseance havde Riis stort set været tavs, siden hans tidligere stjernerytter Tyler Hamilton i september sidste år udgav en bog, hvori han beskyldte Riis for at have introduceret ham til dopinglægen Eufemiano Fuentes.

Siden har flere andre ryttere, blandt andre Michael Rasmussen, indrømmet at have været dopet, mens de kørte hos Riis.

Den danske holdejer ville ikke afsløre, om Anti Doping Danmark havde indkaldt ham til en afhøring, men gentog flere gange, at han naturligvis er klar til at stille op.

- Jeg siger velkommen til alle, der måtte have en viden om cykelsporten, de gerne vil dele med os, lyder kommentaren fra Lone Hansen.

- De er velkomne til at kontakte os til enhver tid, slår hun fast uden at ville komme ind på, om Riis er blevet inddraget i den store undersøgelse.

Hun vil heller ikke udtale sig om, om det er Anti Doping Danmark, der har krævet, at Bjarne Riis holder sig tavs om dopingspørgsmålene.

- Lige når det handler om, hvilke personer vi taler med, og hvad vi taler med dem om, så har jeg ingen kommentarer, siger Lone Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden