Antiloper undgår at blive til løvemad

Aalborg Zoo sender to dyr på rejse til den ægte natur. De skal skabe genetisk variation i en antilopflok i Afrika

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:To antiloper fra Aalborg Zoo slipper for at ende som løvefoder og skal i stedet genudsættes i Afrikas vilde natur.

Det drejer sig om to sabeloryx antiloper, som tirsdag blev sendt på første stop til den ægte natur - den går via Marwell Zoo i England, hvor dyrene skal samles med 10 andre sabeloryx antiloper fra forskellige europæiske zoologiske haver. Herfra gør turen til Abu Dhabi, hvor det overordnede formål er at genudsætte flokken i Tchad.

Avlen er styret af en artskomite (EEP), der har bedt Aalborg Zoo om at bidrage med to individer til projektet i Tchad. De to antiloper er genetisk overrepræsenteret i den europæiske zoo-bestand. Derfor er de i overskud og ville formentlig ende som foder til løverne, hvis ikke det var for dette projekt.

- Den store flok i Abu Dhabi mangler genetisk variation, og den kan vores dyr bidrage med, siger Aalborg Zoos dyrlæge, Trine Hammer Jensen.

Aalborg Zoo arbejder for bevarelse af truede dyrearter og deres levesteder, og derfor har genudsætning af dyr en særlig bevågenhed. Det sker dog yderst sjældent. Aalborg Zoo skal tilbage til 1997, da haven var med til at genudsætte sabeloryx og addax antiloper i Souss Massa reservatet i Marokko. Projektet var en succes, og dyrene fra Aalborg Zoo blev naturlige ledere i flokken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Flår medalje af Helgstrand: Hest pumpet med medicin aftenen før stævne
Luk