Antioxidanter og Alzheimer

17. september 2002 08:00

Ifølge de nyeste undersøgelser kan indtag af antioxidanter, især C-vitamin og E-vitamin, nedsætte risikoen for at få den frygtede Alzheimers demens betydeligt. Hollandske forskere har undersøgt 5.395 personer med en alder på mindst 55 år og uden symptomer på demens. Efter gennemsnitligt seks år havde 197 fået demens, og 146 af disse havde demens som følge af Alzheimers sygdom. Efter at have justeret for alder, køn, psykisk sundhed, alkoholforbrug, uddannelse, rygning og kosten fandt forskerne, at et højt indtag af C-vitamin og E-vitamin nedsatte riskoen for Alzheimers sygdom med næsten 20 procent. Rygere havde en næsten 42 procent nedsættelse af risikoen, når de tog C- og E-vitamin, og betakaroten og flavonoider (farvestofferne i frugt og grønt) var også medvirkende til at nedsætte rygernes risiko.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...