Antonsen om sejr i OL-debut: Håndterede følelserne godt

Den danske badmintonspiller Anders Antonsen vandt sikkert i to sæt over Tien Minh Nguyen fra Vietnam.

Anders Antonsen er seedet som nummer tre ved OL.

Anders Antonsen er seedet som nummer tre ved OL.

TOKYO:Anders Antonsen lægger stensikkert fra land ved OL i Tokyo.

Den danske badmintonspiller slog søndag eftermiddag dansk tid Tien Minh Nguyen fra Vietnam i to sæt med cifrene 21-13, 21-13.

Han er tilfreds med det vellykkede udfald af sin OL-debut.

- Det hele er anderledes som event, og jeg var spændt på, hvordan jeg ville være i stand til at håndtere det, og indtil videre er det rigtig fint. Jeg var spændt, og det gik godt, siger Antonsen.

Han var spændt på grund af det lange tilløbsstykke til OL.

- OL er blevet bygget så meget op og sat på en piedestal, og det har været samtaleemnet i to år med udskydelsen, så det har været voldsom lang tid undervejs.

- Siden jeg startede med at spille badminton, har jeg fået at vide, at OL er det største.

- Hele oplevelsen og opmærksomheden er anderledes, men det er også sådan noget, jeg elsker, så jeg glæder mig til at fortsætte oplevelsen og tage det hele ind, siger verdensranglistens nummer tre.

Med sejren følger han i hælene på de to øvrige danske singler ved OL, Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt, der også begge vandt deres første kampe ved OL i sikker stil.

Der var stor niveauforskel på 24-årige Antonsen og den 14 år ældre vietnameser, der i 2013 vandt VM-bronze, men nu blot rangerer som nummer 60 i verden.

Antonsen bragte sig komfortabelt foran midtvejs i første sæt, og i andet sæt havde han styr på sagerne fra start og cruisede den sikre sejr hjem.

- Det var lige, som jeg havde håbet, det ville forløbe. Stille og roligt. Spillet var fint, og jeg håndterede det følelsesmæssige rigtig godt, så det var en perfekt start.

- Det er altid rart ikke at skulle starte med en hård tresætter, så 13 og 13 og en kamp, der ikke var hård, var lige, som det skulle være.

Antonsen skal i aktion igen onsdag, hvor han kan sikre den ventede gruppesejr ved at slå verdens nummer 80, Ade Resky Dwicahyo, fra Aserbajdsjan.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.