Antorini bakker op om Vestagers lærerkritik

Undervisningsministeren kalder det "superærgerligt", at lærerne kritiserer folkeskolereform i faglig kamp.

Antorini bakker op om Vestagers lærerkritik

Danmarks lærere går helt galt i byen, når de midt under overenskomstforhandlingerne hævder, at regeringens udspil til en reform af folkeskolen fører til discountundervisning.

Sådan lyder det fra børne- og undervisningsminister, Christine Antorini (S). Dermed tilslutter hun sig den opsang til lærerne, som økonomiminister Margrethe Vestager (R) søndag leverede i Berlingske.

Her beskylder Vestager Danmarks Lærerforening for at skabe myter om regeringens folkeskolereform, der vil lave folkeskolen om til en heldagsskole.

Særligt er det faldet den radikale leder for brystet, at lærerne i store kampagner hævder, at regeringens plan vil skabe discountundervisning.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at Danmarks Lærerforening laver den sammenkædning. For vores reform - og der er jeg fuldstændig enig med Margrethe Vestager - bygger på alt andet. Jeg kan slet ikke se sammenhængen, siger Christine Antorini.

- Jeg synes, det er superærgerligt, at vi ikke kan nå dertil, hvor vi taler indholdet af fremtidens folkeskole, men at udspillet bliver taget lidt til indtægt for en faglig kamp, siger hun.

Spørgsmål: Hvorfor føler I jer kaldet til at melde ud under en faglig konflikt?

- Det er fordi, der bliver sat lighedstegn mellem, at hvis overenskomstforhandlingerne ikke falder ud, som lærerne ønsker, så vil det per definition betyde, at der kommer en discountfolkeskole. Og det er vi fuldstændig uenige i, siger undervisningsministeren.

Abe-spillet mellem lærerne og regeringen har nået nye højder efter, at overenskomstforhandlingerne mellem lærerne og Kommunernes Landsforening er brudt sammen.

Hos Danmarks Lærerforening raser formand, Anders Bondo Christensen, over, at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) langer ud efter lærerne midt under overenskomstforhandlingerne.

- Det er helt paradoksalt, fordi den situation vi står i, er i høj grad præget af, at regeringen har bestemt sig for, at deres reform skal finansieres af vores arbejdstidsaftale, påpeger Anders Bondo Christensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.