Antorini: Vi har brug for ny arbejdstidsregler

Det er afgørende for regeringen, at folkeskolen bliver løftet, siger undervisningsministeren.

Antorini: Vi har brug for ny arbejdstidsregler

Mens folkeskolelærerne og Kommunernes Landsforening (KL) slås om lærernes arbejdstidsregler, så fastslår undervisningsminister Christine Antorini (S), at det er afgørende for regeringen at der findes en løsning, som kan give eleverne flere timer i skolen.

- Det er afgørende for regeringen, at vi får løftet vores folkeskole. Det skal ske gennem flere og bedre timer og bedre uddannelse af lærerne, og derfor har vi brug for mere fleksible arbejdstidsregler, siger Christine Antorini i en mail til Ritzau.

Hun vil dog ikke kommentere direkte på forhandlingerne mellem KL og lærerne, som torsdag rykkede endnu et skridt nærmere konflikt og lukkede skoler, da KL varslede lockout af lærerne.

Undervisningsministeren ønsker dog lige som KL, at arbejdstidsreglerne ændres, så lærerne fremover kan bruge flere timer i klasseværelset.

- Flere timer betyder, at lærerne skal være mere sammen med eleverne. Ved en eventuel konflikt vil vi selvfølgelig sammen med kommunerne iværksætte de nødvendige tiltag, så vi ikke taber nogen elever på gulvet, siger Christine Antorini.

Selvom lockout-varslet fra Kommunernes Landsforening (KL) kan betyde tomme klasselokaler på landets skoler, skal forældre ikke frygte, at de bliver tvunget til at tage fri fra arbejde for at passe deres børn.

KL har nemlig iværksat et nødberedskab, der skal tage hånd om pasning af tusindvis af skolebørn, der kan blive ramt af konflikten. Det oplyser KL's formand, Erik Nielsen (S)

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst