Sæby

Apoteket fyldte rundt

Med 200 år på bagen var der god grund til at fejre Sæby Apoteks ganske runde hjørne lørdag

SÆBY:Lørdag tidlig eftermiddag var recepter og medikamenter skiftet ud med hjemmelavet lagkage, lækre tapas og rødvin på Sæby Apotek.

Det var nemlig blevet tid til at fejre apotekets 200 års jubilæum.

Noget af en alder, og med sine mange år på bagen kan Sæby Apotek faktisk hævde, at være én af de ældste - om ikke dén ældste erhvervsvirksomhed i Sæby.

I samme anledning blev bogen ”Sæby Apotek - 1815-2015” præsenteret. Det er apoteker Preben Smed Jeppesen, som 1. maj 2000 overtog Sæby Apotek, der har skrevet den.

Heri kan man blandt andet læse apotekets historie, komme med tilbage til 1911 i en beretning fra datidens dagligdag eller få en indføring i apotekernes udvikling fra et håndværk med hemmelige formler til en moderne it-baseret lægemiddeldistribution.

Moderne virksomhed

Markeringen af fødselsdagen, som trak rigtig mange mennesker til, blev holdt på førstesalen over selve apoteket.

Her var der tidligere læge, men:

- Det lykkedes ikke at leje lokalerne ud til en ny læge, så nu har vi givet dem en ordentlig overhaling, fortæller Preben Smed Jeppesen.

Således er der nu både frokoststue, kontorer og køkken ovenpå i Søndergade 7.

Her har apoteket for øvrigt befundet sig de sidste 40 år. Før det lå det ved siden af i nummer 9.

Apoteket er i dag en moderne virksomhed i udvikling, og 1. juli i år trådte en ny apotekerlov i kraft. Det har gjort apoteket til en del af den primære sundhedssektor.

- At drive apotek har forandret sig markant siden 1815, hvor lægemidler blev fremstillet i hånden af købte ingredienser. Siden blev det meste fabrikeret, og i 1980’erne lukkede lokal produktion. I stedet gik man i gang med at informere kunder om medicin og rigtig brug - et område, lægerne alene havde varetaget, siger Preben Smed Jeppesen.

Fra blot at være et ekspeditionssted, blev apoteket kilde til grundig information og tæt kundekontakt. Og fra produktionsvirksomhed ændredes kulturen til information og service.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst