Appelsinæble med saft og kraft

Lars Olsen fra Aase Teater debuterer med roman.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STERUP:Appelsinæblet er navnet på en ny roman - en fabulerende, magisk fortælling om en slægt i opbrud. Romanen er på sin egen finurlige måde et vidnesbyrd om et levende fællesskab i en kraftfuld landkultur, der ikke eksisterer mere.

Forfatteren er Lars Olsen, der er kendt fra Aasen Teater og tidligere har skrevet teaterstykker og egnsspil med fokus på såvel fortid som nutid og fremtid. Nu debuterer han så med en roman.

Titlen på bogen er ikke tilfældig valgt. For Appelsinæblet bringer omgående Lars’ tanker tilbage til fortiden.

- Hjemme i min farmors æblehave bag hønsehuset, var der mange forskellige slags æbler. Dem der smagte allerbedst hed appelsinæbler. Det var et orange æble med en tynd skal, og når man bed i det, sprøjtede saften op i munden på en. Det var syrligt og sødt og fuld af kraft, og det havde den gamle landkultur også - den var fuld af kraft.

- Jeg er tilfældigvis havnet i en generation, der er vokset op på landet, mens der var liv og glade dage. I dag er det en afglans af, det der var engang - uanset at mange mennesker rundt omkring, der laver et fantastisk arbejde for at holde liv og gang i tingene. Det er ikke, som det har været. Og uanset hvor meget og hvor lidt det lykkes, vil det altid være væsentligt for mig at have givet et indspark omkring den problemstilling, tilføjer Lars Olsen.

- Jeg vil med romanen give et vidnesbyrd om det store skifte i landkulturen, tilføjer han.

Roman er udgivet fra Aasen Teaters Forlag, og den er trykt i 700 eksemplarer.

2. maj fra klokken 15 vil Lars Olsen signere bøger i Bog og Ide i Brønderslev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden