Udland

Apple udfordrer Google på landkort

Nyt program fra Apple omfatter kort med trafikmønstre i real time og tredimensionelle billeder af byer.

Apple udfordrer Google på landkort

Apple lancerede mandag selskabets nye satsning - et program med landkort til Iphones og iPads i en opsigtvækkende udfordring af Google.

Apple's nye mobile iOS 6 styresystem omfatter "en fuldstændig ny løsning med landkort fra grunden, og den er smuk," siger Apple's Scott Forstall, som var med til at præsentere det nye produkt på Apples konference i San Francisco.

- Vi gør det hele selv. Vi dækker hele verden, siger Forstall om programmet, som omfatter kort med trafikoverblik i real time og tredimensionelle billeder af byer.

Med dette træk er Apple ikke længere afhængig af Googles kort til sine kortprogrammer.

Landkortene indebærer ikke nogen umiddelbar indtjening, men den bliver knyttet sammen med forventet mange søgninger efter produkter og tjenesteydelser - ikke mindst restauranter og butikker.

Iagttagere vurderer, at programmet Apple maps med tiden vil få mange til at gå væk fra Google, hvorved Apple kan reducere rivalens fortjenester.

De nye landkort kommer på markedet samtidig med en ny tyndere MacBook Pro laptop.

Den seneste udvikling understreger, at giganterne Apple og Google er inde i en intens konkurrence koncentreret omkring smartphones, cloud computing og en stadig hårdere kamp om at tiltrække de bedste programudviklere.

I San Francisco siger repræsentanter for Apple, at kunder indtil nu har downloaded over 30 milliarder apps fra Apples App Store, hvor de har kunnet vælge mellem mere end 650.000 apps - det største bibliotek i industrien.

Google har investeret enorme summer i landkort-teknologi i de senere år, som bliver brugt mere og mere på Iphones og iPads.

/ritzau/Reuters